Taliban’dan Yeni Akılalmaz Uygulama: Kafalarını Testereyle Kestiler

Taliban yönetimindeki Afganistan’dan yayınlanan videolar yine çileden çıkardı. Günah olması sebebiyle cansız mankenlerin kafaları testere ile kesildi. Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı tarafından alınan karar mağaza sahiplerini korkuttu.

04.01.2022-16:48 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-16:48) Taliban’dan Yeni Akılalmaz Uygulama: Kafalarını Testereyle Kestiler

Twitter üzerinden yayınlanan videoda belirsiz kimlikli bir adamın cansız mankenlerin kafasını kestiği izlendi. Videoda ve ardından yayınlanan görüntülerde kesilen kafalar ve cansız bedenin kalan yerleri adamın ayaklarının dibinde görüldü. İşte detaylar…

GİDEREK AGRESİFLEŞİYOR

Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı başlattığı uygulama ile hem tepki aldı hem de korkuttu. Mağaza sahipleri duruma tepki gösterdi ancak fazla ses çıkarmak mümkün olmadı. Uygulamaların giderek sertleşmesinden korkuluyor.

Taliban’ın heykellerin “put” yani günah olduğuna karar vermesiyle yeni bir karar alındı. Afganistan batısında yer alan Herat ilindeki mağaza sahiplerine cansız mankenlerin kafasını kesmesi emri verildi. İlk başta bakanlık tarafından alınan karar mankenlerin bütünüyle kaldırılmasıydı ancak esnaflar duruma itiraz etti ve bunun işlerine zarar vereceğini belirttiler.

Şikayetlerin ardından Ahlaksızlığı Önleme Bakanı Şeyh Aziz-u-Rahman, cansız mankenleri kaldırmak yerine başlarının kesilmesi kararını aldı.


BAŞLARI KESMEK YERİNE ÖRTME ÖNERİSİ VERİLDİ

İşletme sahipleri zaten çöken Afganistan ekonomisinin üstüne cansız mankenlere zarar vererek kayba uğrayacaklarını düşünüyor. Önemli bir mali kayıp olacağını söyleyen mağaza sahipleri bir de öneri verdi:

"Mankenlerin başları örtülmeli, kesilmemeli. Her mankenin maliyeti 70-100 dolar arasında, kafalarını kesmek çok büyük bir mali kayıp olacak"

Taliban’ın korkutucu ve sert kararları ardından yönetimin ve ülkenin geleceği şöyle değerlendirildi:

"Taliban değişmedi, yine kısıtlamalar olacak. Uluslararası tanınırlık kazanmadılar ancak bunu elde ederlerse daha da katı sınırlamaları geri getirecekler"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal