Afganistan'da Dolar Kuru Taliban'ın İlginç Müdahalesiyle Düşürülmeye Çalışılıyor

Afganistan’da 3 ay önce 1 USD 77 Afgani iken bugün 125'e çıkmasının ardından Taliban’ın müdahalesi ilginç oldu. Dövizcilerin hapsedilmesi şeklinde müdahale olurken bazı yerlerde ise dövizcilerin dövülerek doları düşürmeleri sağlanıyor.

15.12.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-15:44)

Taliban’ın yönetime geçmesinin ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Merkez Bankası, Afganistan’ın uluslararası fonlara erişimini kesmişti.  Afganistan'da dolar kuru yükselmeye devam ediyor. 1 USD 125 afgani gördü. Taliban’ın müdahalesi ile 115'e düştü. 

DOLAR KURU YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Afganistan’a yapılan yardımlar kesilmesi nedeni ile serbest piyasada kur dengesi artışta olmaya devam ediyor. Bununla birlikte Afganistan’da 3 ay kadar önce 1 USD 77 Afgani iken bugün 125 afgani seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

Başkent Kabil’den alınan bilgilere göre, dolar kurundaki yükselişin son 15 yılda zirveyi gördüğünü açıkladı. 3 ay kadar önce 1 USD 77 Afgani olan kur bugün 125 afgani seviyesine ulaştı. Taliban’ın, bu yükselen dolar kuruna müdahalesi ile 125 afgani olan kur 115’ e düştü.

TALİBAN’IN MÜDAHALESİ İLGİNÇ OLDU

Kabil'de bankaların bir süre kapalı kalması ülkede nakit sıkıntısı yaratmıştı. Uzmanlar, bu durumun ülkeyi ekonomik felakete sürükleyeceği uyarısını yapmıştı. Hızla yükselen kura Taliban’ın müdahalesi ilginç oldu. Müdahale, dövizcilerin hapsedilmesiyle ve bazı bölgelerde dövizcilerin dövülerek doları düşürmeleri sağlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal