Japon Bilim İnsanlarından Şaşırtan Açıklama! Koronavirüse Bile İyi Gelen O Meyve

Japon bilim insanlarının yaptıkları deneysel çalışmanın sonuçları görenleri şaşırttı. Koronavirüse bile iyi gelen Trabzon hurması başka hangi dertlere şifa oluyor? Konunun detayları haberimizde…

15.12.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-15:36) Japon Bilim İnsanlarından Şaşırtan Açıklama! Koronavirüse Bile İyi Gelen O Meyve

Japon bilim insanlarının yaptığı deneysel çalışma herkesi hayrete düşürecek sonuçlar ortaya koydu. Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19'a yakalanma veya şiddetli semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü yapılan çalışma sonucu ortaya çıktı.

Koronavirüse karşı tüm dünyada bir yandan aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken bir yandan da Japon bilim insanları virüs ile mücadelede umut olabilecek nitelikte bir bilimsel çalışmaya imza attı. Ülkenin Kashihara kentindeki Nara Tıp Üniversitesi'nden olan bir araştırma grubu, hamsterlar üzerinde yapılmış olan deneylerin Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19'dan enfekte olma veya çok ciddi belirtiler geliştirme ihtimalini en aza indirdiğini ortaya çıkardı. Sonuçları İngiltere'deki Scientific Reports dergisinin 8 Aralık tarihli dijital versiyonunda yayınlanan çalışma dahilinde hamsterların ağız boşluğuna Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin içinde bulunduğu  bir bileşiği uygulayan araştırmacılar, maddeyi almayan hamsterların akciğerlerinde 3 gün içinde yüksek seviyede viral yük ve zatürreye ait belirtiler tespit etti. Trabzon hurmasından elde edilen tanen bileşiği enjekte edilen hamsterların akciğerlerinde ise düşük seviyede viral yoğunluk gözlenirken, vereme ait bulgulara rastlanmadı.

ENFEKSİYON RİSKİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Ayrıca Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesi uygulanan hamsterları 30 dakika süresince  Covid-19 virüsü taşıyan hamsterlarla aynı kafesin içinde tutan uzmanlar, 1 haftanın ardından yapılmış olan testlerde maddeyi alan hamsterların ciğerlerinde virüse ait bulgulara rastlamadı. Bulguların deneyde kullanılan bileşiğin Covid-19'dan enfekte olma veya şiddetli belirtiler geliştirme ihtimalini düşürdüğünü ortaya koyduğunu bildiren uzmanlar, buna karşılık insanlar üzerindeki klinik testlerin fazlasıyla önem taşıdığının ve daha fazla deneye ihtiyaç olduğunun önemle vurguladı.

HER DERDE ŞİFA

Aslen Çin ve Japonya'da yetişen ve ülkemizde ‘cennet meyvesi’ ve ya ya da ‘cennet hurması’ adıyla da bilinen meyvenin içeriğinde olan zengin A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum sebebi ile kalp hastalıkları, kanser gibi ciddi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiği söyleniyor. Bitkilerden elde edilen açık sarı-kahverengi toz, pul ya da süngersi kütle halindeki biçimsiz maddeler olan tanenler ise bitkilerin kök, odun, kabuk, yaprak ve meyvelerinde oluyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal