Taliban Hükûmetinden Müslüman Ülkelere Çağrı: İlk Adımı Atıp Bizi Resmi Olarak Tanıyın

Derin bir yoksulluğun içindeki Afganistan'da yeni hükûmeti hiçbir ülke resmi olarak tanımadı. Afganistan’da Taliban geçici hükûmetinin başbakanı, Müslüman ülkelere çağrıda bulunarak Taliban hükûmetini tanımalarını istedi.

19.01.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-12:16) Taliban Hükûmetinden Müslüman Ülkelere Çağrı: İlk Adımı Atıp Bizi Resmi Olarak Tanıyın

Taliban hükûmetinden Müslüman ülkelere "İlk adımı atıp bizi resmi olarak tanıyın." çağrısı geldi.

Aktarılan habere göre, Taliban yönetimi Başbakanı Mohammad Hassan Akhund, Kabil’de katıldığı bir konferansta “Bütün Müslüman ülkelere, öncülük yaparak bizi resmi olarak yeniden tanımaları çağrısı yapıyorum. Bu şekilde hızlı bir şekilde kalkınabileceğimizi umuyorum” sözlerinde bulundu. 

YOKSULLUK KRİZİ YAŞANIYOR

Şu ana kadar hiçbir ülke Afganistan’da Taliban yönetimini resmi olarak tanımadı. Taliban’ın uluslararası yaptırım listesinde yer almasıyla birlikte yurt dışındaki varlıklarının dondurulması ve yardımların kesilmesiyle ciddi bir yoksulluk krizi yaşanıyor. Afganistan'da Taliban ve önceki hükümet güçleri arasında süren çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda kalan yüzlerce aile, çocuklarıyla hayata tutunma mücadelesi veriyor. Afganistan’da nüfusun çok büyük bir bölümünün açlık tehlikesi içinde olduğu biliniyor. 

HALK İÇİN İSTİYORUZ

Taliban yönetimi Başbakanı Mohammad Hassan Akhund konferansta yaptığı açıklamaya “Kimsenin yardımını istemiyoruz. Yetkililer için değil. Halk için istiyoruz” sözlerini de ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal