Microsoft, Dünyaca Ünlü Oyun Geliştirici Şirketi Activision Blizzard'ı Satın Alıyor!

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada, dünyaca ünlü oyunların geliştirici şirketi Activision Blizzard'ı satın aldığını duyurdu.

19.01.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-09:44) Microsoft, Dünyaca Ünlü Oyun Geliştirici Şirketi Activision Blizzard'ı Satın Alıyor!

Call of Duty ve Candy Crush gibi dünyada çok fazla kişi tarafından bilinen ve oynanan oyunların geliştiricisi Activision Blizzard, 68.7 milyar dolara satıldı.

Microsoft, Call of Duty ve Candy Crush gibi dünyaca ünlü oyunların geliştirici şirketi Activision Blizzard'ı satın aldığını açıkladı. Kendi içinde de birçok alan da faaliyet gösteren Microsoft, oyun severleri heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, Activision Blizzard'ı satın alındığı duyuruldu. 


Oyun dahil birçok alan da faaliyet gösteren Microsoft, kendi bünyesine yeni satın alımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Böylelikle farklı sektörlerde faaliyet gösterecek. 

OYUNLARIN GELİŞTİRİCİ ŞİRKETİ İÇİN 68.7 MİLYAR ÖDEYECEK

Xbox tarafından yapılan açıklamada, Microfost’un Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurdu. Microsoft, Candy Crush, Warcraft gibi oyunların geliştirici Activision Blizzard’ı satın almak için 68.7 milyar dolar ödeme yapacak. 

Microsoft, geçtiğimiz yıllarda bünyesine LinkedIn platformunu almış ve bunun için 26 milyar dolar ödeme yapmıştı. Xbox’un yaptığı resmi açıklamayla ortaya çıkan satın almayla birlikte bulut oyun hizmeti Xbox Game Pass’e dahil edilecek. 


BULUT OYUN HİZMETLERİ XBOX GAME PASS’E EKLENECEK

Öte yandan Xbox’un yaptığı resmi açıklamada, Microsoft, Call of Duty ve Candy Crush gibi dünyaca ünlü oyunların geliştirici şirketi Activision Blizzard'ı satın aldığını ve Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot ve StarCraft gibi bulut oyun hizmetlerinin Xbox Game Pass’e dahil edileceğini duyurdu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal