Microsoft Kararı Duyurdu! Aşı Olmayan Ofise Alınmayacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası evden çalışma sistemine geçen Google ve Facebook'un ardından Microsoft şirketi de ofise dönmek için çalışanlarına aşı şartı getirdi.

04.08.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-10:11) Microsoft Kararı Duyurdu! Aşı Olmayan Ofise Alınmayacak

ABD'nin dev firmalarında çalışanlara koronavirüs aşısı zorunluluğu getirilmeye devam ediyor. Daha önce Google ve Facebook ofise dönecek çalışanlarının aşı olması gerektiğini duyurulmuştu.

Dün de Microsoft benzer bir şekilde ofise dönüş tarihini 4 Ekim olarak duyurdu ve ofise gelecek tüm çalışanlarının aşı olmasının zorunlu olduğunu açıkladı. Firma daha önce ofise dönüş tarihini 7 Eylül olarak açıklamıştı. Ancak delta varyantıyla birlikte koronavirüs vakalarında yaşanan artışlar bu tarihin ertelenmesine sebep oldu.

GOOGLE’DA ÇALIŞALARINA AŞIYI ZORUNLU TUTTU

Çin’de başlayan ve kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Son zamanların en tehlikeli virüsü olarak adlandırılan Kovid-19 salgını sonrası birçok firma, önlem kapsamında evden çalışma sistemine geçti. Evden çalışma sistemine geçen şirketlerin başında yer alan Google, salgının büyük oranda kontrol altına alınmasına rağmen, ofise dönülmesi için çalışanlarına aşı olma şartı koştu. 

AŞI OLMAYAN GOOGLE OFİSİNE DÖNEMEYECEK

Google şirketinin CEO’su Sundar Pichai, salgının seyrine göre Ekim ayına kadar evden çalışmalarına devam edebileceklerini belirtti. Ayrıca ofislere dönen çalışanların virüse karşı aşılanması gerektiğine de dikkat çekti. 

Aşılama çalışmalarında yaşanan duraklama sonrası vaka sayılarında tekrar artış yaşanması sonrası Google, ofise dönüş planlarını erteleyebileceklerini duyurdu. Gönüllü olarak ofise dönmek isteyen çalışanlar içinde aşı olma şartı getiren Google, koronavirüs tedbirleri konusunda hassas davranmaya devam ediyor. 

140 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VAR

CEO Pichai tarafından yayımlanan basın bülteninde, Mart ayında ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüsü yavaşlatmak için evden çalışmaya yönelik bir karar aldıklarını, o zamandan beri evden çalışma sistemi ile ilerleyecekleri ifadeleri yer almıştı. Çalışamayan ofis çalışanları içinde ödenek sağlamaya devam eden Google, sevdikleriyle ilgilenebilmesi için bazı çalışanlarına özel izinler tahsis etmişti. Pichai, ayrıca, Google çalışanlarının ve genişletilmiş iş gücünün aşılara erişebilmelerini sağladıklarını da söyledi. Verilere göre Google'ın şu anda dünya genelinde 140 binden fazla çalışanı bulunuyor. 

Vaka sayılarındaki artışa değinen Pichai, birçok Google çalışanının topluluklarında Delta varyantının neden olduğu ani artışlar yaşandığını ve ofise geri dönmekten endişe duyduklarını dile getirdi. Bu konuda endişeleri olanlar için işe dönüş sürelerinde opsiyon sağlanacağın belirtti. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal