Alarm Verildi! Pekin'e Ulaşım Seferi Durduruldu

Çin'in başkenti Pekin'e ulaşım, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlandı.

02.08.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-17:06) Alarm Verildi! Pekin'e Ulaşım Seferi Durduruldu

Son dakika gelen habere göre, Çin'in başkenti Pekin'e ulaşım, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlandı. 

South China Morning Post'un yayınladığı haberine göre, koronavirüs salgının Delta varyantının Pekin'de yayılımını durdurmak amacı ile şehre giden bazı uçuşlar ile tren ve otobüs seferleri durdurulduğunu manşetine taşıdı.

Çin'in Doğu Jiangsu şehrinde Nanjing kentinde daha bulaşıcı olan koronavirüs Delta varyantının ilk kez bildirilmesinin ardından 27 şehirde 350'den fazla vatandaşa virüs bulaştı.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN BAŞKENT KORUNMALI

Başkentteki Komünist Parti toplantısında son dakika açıklamalarında bulunan Parti Sekreteri Cai Qi, en hızlı ve katı önlemler, en kararlı eylemlerle ''ne pahasına olursa olsun'' başkentin korunması gerektiğine dikkat çekerek konuştu.

Pekin'den şu ana kadar 4 vaka olduğu bildirilirken ve çevre bölgelerden gelebilecek yeni vakalara karşı tedbir amacı ile şehir yetkilileri, riskli bölgelerden başkente gelen kişilerin girişlerine yönelik önlemleri artırmayı kabul ettiği bildirildi.

SEFERLER DURDURULDU

Koronavirüs önlemleri kapsamında, koronavirüs Delta varyantı tespit edilen şehirlerdeki herkesin başkent Pekin'e girişleri yasaklandı ve bu yasaklama ile bölgelerden yapılan uçuk, tren ve şehirlerarası otobüs seferleri durdurulduğunu haberinde belirtti.

Rezervasyon sitelerinde, virüsün yayılım gösterdiği Nanjing ve Zhangjiajie bölgeleri için tren biletlerinin bulunmadığı da görüldü.

Devlet kurumları ve devlete ait işletmelerin çalışanlarının virüs görülen şehirlere seyahat etmeleri ve kurumların söz konusu bölgelere seyahat düzenlemeleri yasaklandığı bildirildi.

Bu şehirlerden birinde bulunan Pekin sakinleri, 14 günlük karantina ve negatif sonuç almadan şehre geri dönemeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal