Takyidat belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devlet'ten Takyidat belgesi alınır mı? Takyidat belgesi ücreti ne kadar?

Gayrimenkullerin alım ve satım işlemlerinde kullanılan takyidat belgesinin ne anlama geldiği merak ediliyor. Takyidat belgesinin ne işe yaradığı ve nereden alınacağını araştıran vatandaşlar aynı zamanda E-Devlet'ten Takyidat belgesi alınır mı? Takyidat belgesi ücreti ne kadar? sorularına da yanıt arıyor.

09.04.2022-23:40 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-23:40) Takyidat belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devlet'ten Takyidat belgesi alınır mı? Takyidat belgesi ücreti ne kadar?

Gayrimenkule ait tapunun detaylarını gösteren Takyidat belgesi, taşınmazın üzerinde şerh, haciz, ipotek, intifa hakkı, şufa hakkı, irtifak hakkı gibi durumları gösterebilen belgeye verilen isimdir. Özellikle tapu müdürlüklerinde adı çok sık duyulan takyidat belgesinin alınabilmesi için belirli bir miktar ücret ödenmesi gerekiyor.

Takyidat belgesi nasıl ve nereden alınır

Takyidat belgesi ücreti ne kadar?

Takyidat belgesi, genel olarak malikin sahibi veya malikten hak sahibi olmuş olan kişiler tarafından alınır. Takyidat belgesi hiçbir şekilde üçüncü şahıslar tarafından alınamaz ve farklı yollardan alınması da yasaklanmıştır. Takyidat belgesini alabilmek için malikin ya da malikten hak sahibi olan kişiler Ziraat Bankası, İş Bankası, Halkbank veya Vakıfbank'a belirlenen harcı yatırdıktan sonra istedikleri Takyidat belgesini alabiliyorlar.

E-Devlet'ten Takyidat belgesi alınır mı?

E-Devlet'ten Takyidat belgesi alınır mı

Takyidat belgesinin e-Devlet sistemi uygulaması üzerinden de temin edebilirsiniz. Uygulamadan faydalanabilmek için ilk olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlı servislerinin ana sayfasına başvuru yapılır ve buradan yapılan müracaat sonrasında ise e-devlet üzerinden Takyidat belgesi PDF formatında indirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal