Taksi şoföründen örnek davranış: Merdivenlerden çıkamayan yaşlı kadını sırtında taşıdı!

İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan Süleyman Güngör, merdivenlerden çıkamayan yardıma muhtaç yaşlı kadını 2. katta bulunan evine sırtında taşıyarak çıkarttı.

12.04.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:00)

59 yaşındaki Süleyman Güngör, 15 yıldır İstanbul'da taksi şoförlüğü yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Güngör, işten durağa döndüğü sırada seyir esnasında sokakta yürümekte zorluk çeken yaşlı bir kadını fark etti. Evinde tek başına yaşayan yaşlı kadının yanında komşuları olmasına rağmen evinin merdivenlerini çıkamadığına şahit olan taksi şoförü Güngör, yaşlı kadını sırtına alarak 2. katta bulunan evine çıkarttı. Taksicinin bu davranışı insanlık ölmemiş dedirtti.

Komşuyu kameraya kaydetti

Yaşanan olay esnasında yaşlı kadının yanında olan komşusu, örnek davranış niteliğindeki içleri ısıtan o anları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Taksi şoförü Süleyman Güngör'ün örnek davranış niteliğindeki bu iyiliği bağlı bulunduğu duraktaki diğer meslektaşları tarafından takdir edildi. Taksiye aldığı müşterileri tarafından sevildiğini ve yolcularına her zaman saygıyla yaklaştığını ifade eden taksi şoförü Güngör, yardım ettiği yaşlı kadının kendisine dualar ettiğini ve bunun için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yaşlı kadını sırtında taşıyan taksi şoförü Süleyman Güngör

Memnun oldular bana dua ettiler

Yaşlı kadını sırtında taşıyan taksi şoförü Süleyman Güngör, yaşanan olayı: "Müşterilerimi bıraktıktan sonra yoldan aşağı doğru inerken 20 metre ileride bir yaşlı teyze ve yanında iki hanımefendi vardı. Hemen durdum ve teyzemi arabama bindirdim. Teyzenin evine doğru giderken teyzeye 'izin verirseniz ben merdivenleri çıkarken size yardım edeceğim' dedim. 'Çok iyi olur' dediler. Teyzeyi sırtıma aldım ve merdivenlerden 2 kat yukarı çıkardım. Bana dua ettiler. Yanımdaki hanımefendi kameraya çekmek istedi ben de 'çekebilirsiniz' dedim. Memnun oldular bana dua ettiler, ben de çok mutlu oldum. Bu benim vazifemdi, bunu herkes yapar." sözleri ile anlattı.

İçimden, kalbimden öyle geldi

İşini severek yaptığını belirten taksi şoförü Süleyman Güngör: "Teyze, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna beni götür deseydi ben gücüm yettiği yere kadar götürürdüm. İçimden, kalbimden öyle geldi ben de yardımcı oldum. Ben 24 saat çalışıyorum, yorulmuyorum. İstanbul'da taksicilik yapıyorum. Severek yapıyorum işimi. Ne zaman yardıma ihtiyacı olan birisini görsem yardımcı olurum. Ben 15 yıldır taksicilik yapıyorum. Yurt dışından gelen misafirlerimizi alırım, İstanbul'a ilk kez gelmişlerse gidecekleri yerlere götürürken İstanbul'u anlatıyorum. Çok mutlu oluyorlar. Onlar mutlu oldukça ben hafifliyorum ve yorgunluğum gidiyor, Airbus yolcu uçağı kullanmış gibi oluyorum. Eminim ki turist yolcularım ülkelerine döndüklerinde mutlaka benden iyi bahsediyorlar. Ben İstanbul'un en iyi taksicisiyim ve işimi severek yapıyorum." sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal