Çocuklu ailelere ne kadar para yardımı yapılıyor? Çocuklu ailelere destek ödemeleri başladı mı? Çocuklu ailelere para yardımının detayları!

Çocuklu ailelere devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. Çocuklu aileler devlet desteğinden faydalanmak için ne yapması gerektiğini araştırıyor. Destek ödemesi alan aileler, destek ödemeleri ne kadar? Ödemeler ne zaman hesaplara yatırılacak? Gibi sorulara yanıt arıyor.

12.04.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-13:58) Çocuklu ailelere ne kadar para yardımı yapılıyor? Çocuklu ailelere destek ödemeleri başladı mı? Çocuklu ailelere para yardımının detayları!

Devlet kurumları çocuk sahibi ailelere para yardımında bulunuyor. 2015 yılından itibaren çocuk sahibi olan bütün anneler, çocuk yardımı parası alabiliyor. Çocuk sahibi olan aileler devlet tarafından verilen bu destek ödemesinden faydalanmak için ne yapması gerektiğini araştırmaya başladı.

Çocuk sahibi ailelere devlet tarafından verilen yardım parasının miktarı merak konusu oldu. Çocuk sahibi olan aileler konu gündeme getirirken, yardımlara ilişkin detaylar da araştırılıyor. 2015 yılından itibaren çocuk sahibi olan annelere çocuk yardımı ödemeleri yapılıyor. Ödemeler PTT üzerinden yapılırken, 1-2-3 çocuklu aileler 300, 400, 600 TL para yardımı alıyor. Ailelerin çocuk sayısına göre destek ödemesinin miktarı da değişirken, çocuk yardımı destek başvurularının T.C. kimlik numarası ile internet üzerinden yapılabileceği belirtildi.

Devlet tarafından yeni doğum yapmış annelere destek ödemeleri yapılıyor. Destek ödemelerinin miktarı çocuk sayısına göre değişirken bu tutar 600 TL’ye kadar ulaşıyor. Çocuk yardımından yararlanmamış aileler kolaylıkla başvuru yaparak bu yardımdan faydalanabilirken, internet üçerinden kimlik numarası ile kolayca başvuru yapılabiliyor. Çocuk parası çocuk sahibi olan bütün ailelere ödeniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi olan ailelere verilen bu yardım, internet üzerinden başvuru yapan ailelere ödenmektedir. Yardımdan faydalanmak için 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapmış olmak yeterlidir.

Para yardımı

Başvurular nasıl yapılıyor?

Çocuk yardımından yararlanmak isteyen aileler, aile.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile başvuruda bulunabilirler. Ayrıca çocuk sahibi olan aileler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerinden ve kaymakamlıklardan da çocuk yardımı için başvuruda bulunabilir. Başvuruda bulunan ailelere birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL destek ödemesi yapılmaktadır. Devletten çocuk yardım parası almak isteyen aileler ilk olarak, ilgili nüfus müdürlüğüne giderek çocuklarını Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi gereklidir. Kayıt işleminin ardından ailelerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni doldurup imzalamaları gerekmektedir. Başvuru dilekçesini dolduran aileler daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine giderek yardım başvurusunu tamamlayabilirler.

 Kimlere çocuk yardımı ödemesi yapılıyor?

Devletin verdiği çocuk yardımı ödemelerinden faydalanabilmek için bazı şartlar gereklidir. Buna göre; doğum yapan annenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Çocuk destek ödemesinden faydalanmak isteyen annenin bizzat kendisinin başvuru yapması gerekmektedir. Doğum yapan kişinin, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapmış olması gereklidir. Ölü doğumlar yardım kapsamına alınmaz.

Çocuk yardımı ödemesi, başvuru yapılan ayın sonraki ayının 25. Gününe kadar yapılır. Ödemeler, başvuruda bulunan annenin PTT hesabına yatırılmaktadır. Destek ödemesi başvurusunun kabul edilip edilmediğini ya da ödemenin hesabına yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyen anneler, kendilerine en yakın PTT şubesinden ya da e-Devlet üzerinden konuyla ilgili bilgi edinebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal