Tacı Alınan Itır Esen Mahkemede Suçsuz Bulundu

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan güzellik kraliçesi Itır Esen beraat etti.

03.05.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:07) Tacı Alınan Itır Esen Mahkemede Suçsuz Bulundu

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan güzellik kraliçesi Itır Esen beraat etti.

Itır Esen Miss Turkey 2017 yılında birinci oldu. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı bir paylaşım ortaya çıkınca tacı elinden alındı.

1 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan dava edilen Itır Esen'in 1 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz yargılanan Esen duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Esen, "Amacım kimseyi aşağılamak ya da birilerini gücendirmek değildi. Suçsuzum, beraatımı talep ederim" dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Sanık Esen'in avukatı Vildan Yirmibeşoğlu müvekkilinin paylaşımında aşağılama olarak değerlendirilebilecek kelimeler bulunmadığını savunarak, "Müvekkilim toplumsal açıdan duyarlı olunan bir konuda toplumun örf, adet ve geleneklerini kısmen de olsa göz ardı edecek bir paylaşımda bulunmuş ise de bunun düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir'' dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Son olarak yanlış anlaşıldığı için özür dileyen sanık Esen, ''Paylaşımımın bu şekilde anlaşılacağını düşünsem, bu şekilde paylaşımda bulunmazdım. Amacım halkın sosyal bir kesimini aşağılamak değildi" şeklinde ifade verdi.

Davayı karara bağlayan hakim, sanık Esen'in üzerine atılı "halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunun yasal unsurları oluşmadığı nedeniyle beraatine karar verdi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal