T Hücresi

Coronavirüse karşı bağışıklık kazandırdığı haberleri ile gündeme gelen T hücresi, birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaya başlandı. Bunun üzerine bizde sizin için T hücresi hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. Peki, T hücresi nedir? T hücresi koronavirüse karşı koruma sağlar mı?

03.08.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-18:07) T Hücresi

Yapılan araştırmalar sonucunda T hücresinin koronavirüse karşı bağışıklık kazandırdığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Koronavirüse karşı etkisi ile gündeme gelen T hücresi hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

T HÜCRESİ NEDİR?

T hücresi, lenfsitlerin bir alt kümesini oluşturur ve bağışıklık sistemi için oldukça önemli bir yere sahiptir. T kısaltması hücrelerin son olgunlaşma evrelerinin geçtiği yer olan timüsten gelmektedir.

Sitotoksik T hücreleri (CD8+): Enfekte hücreleri, tümör hücrelerini ve organ nakli ile gelen hücreleri yok etmede etkilidir.

Yardımcı T hücreleri (CD4+): Bağışıklık yanıtında 'aracı' hücre olarak geçmektedir.

Düzenleyici T hücreleri (CD4+CD25+): Supresör T hücreleri olarak bilinmektedir.

T Kelebek Hücreleri: Bir hastalığı bir kere geçirdikten sonra tekrar aynı hastalığa yakalanılması durumunda antikorların hızlı bi şekilde üretilmesini sağlar.

T HÜCRESİ KORONAVİRÜSE KARŞI KORUMA SAĞLAR MI?

T hücreleri, koronavirüse karşı koruma sağlamaz, ancak enfeksiyonları belirtisiz hale getirerek fark edilmemesinde önemli rol oynar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal