Suudi Arabistan’da kritik görüşme: Türkiye ile enerji protokolü ele alındı

Suudi Arabistan ile İran ile diplomatik normalleşme ve Türkiye ile enerji protokolü görüşüldü. Enerji alanında yapılan protokolde Türk temsilcileri ile görüşmeler yürütecek Enerji Bakanı ya da yardımcısına konuya yönelik yetkilendirme kararı alındı.

12.04.2023-10:50 - (Son Güncelleme: 12.04.2023-11:29) Suudi Arabistan’da kritik görüşme: Türkiye ile enerji protokolü ele alındı

Suudi bakanlar kurulu, İran ile diplomatik ilişkileri yeniden başlatılması için alınan anlaşmaya yönelik gelişmeleri ve Türkiye ile enerji protokolüne yönelik konular ele alındı.

AA’da yer alan haberde, Suudi Arabistan resmi haber ajansına (SPA) göre, Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdullaziz başkanlığında Cidde’deki selam sarayında düzenlenen toplantıya veliaht prens muhammed bin selman da katıldı.

Enerji protokolü ele alındı

Kurulda, İran ile ilişkilerin tekrardan başlatılmasına yönelik alınan karara dair gelişmeler ve iki ülke arsında diplomatik ve konsolosluk faaliyetlerinin tekrardan başlatılmasına yönelik gerekli tüm adımların atılmasına dair koordineli konular ele alındı.

Enerji protokolü

İran ile ilgili olarak bölgede kalkınma, istikrar ve güvenliğin gerçekleşmesine katkıda bulunun işbirliği içerisinde ve karşılıklı olarak sergilenen gücenin artırılmasını hedefleyen adımların uygulanmasının önemi vurgulandı.

İran normalleşme

Bakanlar Kurulunda ayrıca, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında enerji alanında protokole dair Türk tarafı ile görüşmeleri yürütecek Enerji Bakanı ya da yardımcısına konuya ilişkin yetkilendirme verildi.

Suudi Arabistan ile Çin arasında "temiz enerji ve vergilendirme idaresi" alanlarında yapılan protokole onay verilirken, yine aynı ülke ile tarım alanında protokol görüşmeleri yürütmesi için ilgili bakana yetki verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal