Suudi Arabistan Tedbirleri Gevşetiyor! Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Tam Kapasite İbadete Açılacak

Pandemi nedeniyle alınan tedbirleri gevşetmeye başlayan Suudi Arabistan, Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi'nin 17 Ekim’den itibaren tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin verileceğini duyurdu.

16.10.2021-11:53 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-12:01) Suudi Arabistan Tedbirleri Gevşetiyor! Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Tam Kapasite İbadete Açılacak

Suudi Arabistan, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında getirdiği kısıtlamaları gevşetmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Söz konusu gevşeme kapsamında Suudi yönetim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin tam kapasiteyle ibadete açılacağını tüm dünya Müslümanlarına duyurdu. Suudi Arabistan medyasının İçişleri Bakanlığı içinden bir yetkiliye dayandırarak aktardığı habere göre, önümüzdeki pazar gününden itibaren 2 doz aşı yaptıran herkes için tedbirlerin hafifletileceği bilgisini paylaşarak, açık alanlarda maske zorunluluğunu ve mesafe kurallarının kaldırılacağı ifade edildi.

SUUDİ YÖNETİM, SALGINDA YAŞANACAK GELİŞİME GÖRE KURALLARİ TEKRAR DEĞİŞTİREBİLİR

Kamuya açık yerler, toplu ulaşım, restoranlar, sinemalar ve benzeri kalabalık alanlarda kapasite sınırlamasının kaldırılması yönünde karar alındığı belirtildi. Sayı sınırlaması olmaksızın düğün salonları ve benzeri yerlerde eskisi gibi etkinliklerin yapılabileceği ve bu tarz etkinliklere katılım için 2 doz aşı yaptırılma şartının getirileceği belirtildi. Koronavirüs salgınının gelişimine paralel olarak kuralların tekrar değişebileceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal