Suudi Arabistan, Hac İbadeti İçin Alınan Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı

Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, alınan koronavirüs tedbirlerine hakkında açıklamalarda bulundu.

01.07.2021-12:51 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-13:57) Suudi Arabistan, Hac İbadeti İçin Alınan Koronavirüs Tedbirlerini Açıkladı

Zemzem şişelerinin dağıtılması ve kutsal mekanların sterilizasyon işlemleri için robotların kullanılacağı duyurdu.

SIKI ÖNEMLER ALINDI

Bakanlık, koronavirüse dair çok sıkı önlemler alındığına dikkat çekti.

Temasların en az seviyeye indirilmesi amacı ile zemzem şişelerinin dağıtımı konusunda ve kutsal alanları temizlemek için yapılan işlemlerde robotların ve yapay zekaların kullanılacağı şeklinde açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan İki Kutsal Cami İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdul Rahman Al Sudais, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

''Hac adaylarına sterilize edilmiş zemzem su şişeleri dağıtılacak. Su şişeleri robotlar ve yüksek teknolojili akıllı araçlar kullanarak dağıtılacak.''

YAŞLI VE ENGELLİ ADAYLAR İÇİN ARAÇ SAĞLANACAK

Yaşlı ve engelli hacı adaylarının hareket etmelerini ve ibadetlerini yerine getirmelerini daha fazla kolaylaştırmak için 800'den fazla araç sağlanacağının altı çizildi.

GÜNDE 10 KEZ DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Kutsal alanları dezenfekte etmek için robot ve yapay zekanın yanı sıra yaklaşık 5 bin işçinin görevlendirildiği, 60 bin litreden fazla dezenfektan ve en son temizlik teknolojilerinin kullanılmasıyla günde 10 kez dezenfekte çalışmalarının yapılacağı ifade edildi.

60 BİN KİŞİYE HAC İZNİ VERİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, daha önce yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında bu yıl yalnızca ülkede yaşayan 60 bin kişiye hac izni verileceğini açıklamıştı.

Kronik hastalığı bulunmayan, 18-65 yaş aralığında ve aşı yaptırmış olanlar ile son 5 sene içerisinde hac ibadeti gerçekleştirmemiş olanların başvuru yapabileceği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal