Sürücüler dikkat: Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapatıldı

Hakkari-Çukurca kara yolu, Depin mevkiine çığ düşmesi sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri karı temizleme çalışmalarını başlatırken, polis ve jandarma her ihtimale karşın olay yerinde hazır bulundu.

19.03.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:06)

Hakkari genelinde 2 gündür etkisini gösteren karla karışık yağmur sebebiyle Depin mevkii yakınlarındaki tünele çığ düştü. Bu nedenle Hakkari-Çukurca kara yolu geçici süreyle ulaşıma kapatıldı.

Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapatıldı

AA’da yer alan habere göre; Karayolları ve belediye ekipleri, yola düşen kar yığınlarını temizlemek için bölgeye yönlendirildi ve çalışmalarına başladı.

Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri, önlem almak üzere bölgede hazır bulunurken, AFAD görevlileri de olumsuz durumlara karşı tetikte bekledi.

Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının yolun her iki tarafında da birçok aracın beklediği gözlemlendi.

Sürücüler dikkat: Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapatıldı

‘Sabahtan beri bekliyoruz’

Muş'tan gelen yakıt tankeri sürücüsü Kadri Gündüz, sabahın erken saatlerinde bölgeye ulaştığını ve çığ nedeniyle yolda beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Gündüz, ekiplerin yolun açılması için çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Diğer yandan, Sere Solan mevkisinde yağışlar nedeniyle su birikintileri oluştu ve dağlardan taş ve kaya parçaları düştü. Sürücülerin güvenliğini sağlamak için bölgede bekleyen Karayolları ekipleri, yoldaki taş ve kaya parçalarını temizledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal