CHP ile DEM Parti’nin liman planı: ‘’Garson devlet projesi için hayati önemde’’

CHP’li eski Kültür-Turizm Bakanı ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay’ın, Suriye-Irak-İran ve Türkiye’yi kapsayan ‘’garson devlet projesi’’ konusunda Mersin’in hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi ve "Bu sebeple uzun yıllardır bölgede demografik yapıyla oynanıyor. Geldikleri son aşama ise liman bölgesini siyasi olarak ele geçirmek." ifadelerini kullandı.

19.03.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:06)

CHP’nin DEM Parti ile Mersin’de yaptığı pazarlıklar hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. CHP’li eski Kültür-Turizm Bakanı ve Mersin Milletvekili İstemihan Talay’ın, Suriye-Irak-İran ve Türkiye’yi kapsayan ‘’garson devlet projesi’’ konusunda Mersin’in hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, "Hatta yaşanan bazı gelişmeler haklılığımı tescilliyor. CHP seçmeni milli bekamızın tartışma konusu yapılmasına müsamaha göstermez, göstermemeli" dedi. CHP'nin Türk milletinin varlığını tehlikeye atan hiçbir hesabın içerisinde olamayacağını vurgulayan Talay, "DEM Parti ile girilen ittifak bu ülkeye fayda sağlamaz" diye konuştu.

Hayati öneme sahip

Sabah’ın yer verdiği habere göre; Talay, Suriye, Irak, İran ve Türkiye'yi kapsayan 'garson devlet Projesi'nde Mersin'in kritik bir rol oynadığını vurguladı. "Bu nedenle bölgede demografik yapı uzun süredir manipüle ediliyor. Son aşamada ise liman bölgesinin siyasi kontrolü ele geçirilmeye çalışılıyor. Bu yüzden DEM Parti Mersin'de Toroslar ve Akdeniz ilçelerini ısrarla istiyor. Mersin üzerinden 'garson devletini' dünyaya açmayı amaçlıyorlar. Ancak halk bu tehdidi fark etti. Mutlaka 31 Mart'ta gereken adımları atacaktır" şeklinde konuştu.

CHP ile DEM Parti’nin liman planı: ‘’Garson devlet projesi için hayati önemde’’

CHP ve DEM Parti koltuk pazarlığı yapıyor

CHP'nin DEM Parti onayıyla Toroslar adayı olarak belirlediği Abdurrahman Yıldız, DEM Parti adaylarına destek istemişti. DEM Parti ise Akdeniz ilçesinde Nuriye Arslan ve PKK'lı terörist firari Faysal Sarıyıldız'ın yeğeni Hoşyar Sarıyıldız'ı aday gösterdi. Bölgede CHP'li meclis üyesi adayları bile DEM Parti'nin adaylarına açıkça destek veriyor. DEM Parti'nin, Toroslar ve Akdeniz için başkanlık ve meclis grubu oluşturmak amacıyla listelerini CHP listelerine yerleştirdiği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal