Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: 5 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporunda tüm Türkiye için sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre yağışlar Pazar gününe kadar devam edecek. İşte 19 Mart 2024 hava durumu raporu…

19.03.2024-09:14 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:05)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 19 Mart 2024 hava durumu raporuna göre, 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yapılan tahminlere göre yurt genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış ve karın Pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji, sağanak yağış ve karın şiddetli yaşanacak yerleri açıkladı.

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı

Son tahminlere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu olacağını bildirdi. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Güneydoğu kesimlerinde etkili olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli, yüksek kesimlerinde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ifade ediliyor.

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: 5 gün boyunca devam edecek

Ayrıca, Marmara ve Batı Karadeniz'de bu gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı görülebileceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Sel ve çığ tehlikesi 

Doğu Anadolu'da beklenen yağışlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusunda ve Rize'de sağanak yağışlarla kendini gösterecek. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise yoğun karla karışık yağışlar bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı alanlarında tipi, çığ riski, buzlanma ve don gibi olumsuzlukları beraberinde getirebilir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önem taşıyor.

19 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kar uyarısı: 5 gün boyunca devam edecek

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal