Balıkesir ve Adıyaman’da art arda depremler: AFAD detayları açıkladı

AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasına göre önce Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 3,8 büyüklüğünde daha sonra Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 3,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte detaylar…

19.03.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-09:26)

Türkiye sabah saatlerinde iki korkutan depremin haberini aldı. AFAD’ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde saat 07.43 sularında 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi verilerine göre Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.

Hem Balıkesir hem Adıyaman sallandı

Haber7’ye göre; Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde merkezli bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.02 kilometre olarak ölçülürken, büyüklüğü ise 3.8 olarak belirlendi. Bu deprem, çevre illerde de hissedildi.

Balıkesir ve Adıyaman’da art arda depremler: AFAD detayları açıkladı

Aynı gün içinde, Kandilli Rasathanesi tarafından Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi merkezli bir başka deprem daha açıklandı. Saat 07.26'da meydana gelen bu depremin merkez üssü Karagöl - Çelikhan Adıyaman olarak tespit edildi. Depremin büyüklüğü ise 3.4 olarak ölçüldü. Çevre illerde de hissedilen bu deprem, herhangi bir zarara yol açmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal