İsrail, Şam’a hava saldırısı düzenledi: Savunma sistemleri devreye sokuldu

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’a hava saldırısı düzenledi. İddiaya göre yapılan saldırıda hasar geldiği ve Suriye’nin hava savunma sistemlerinin bazı roketleri düşürdüğü kaydedildi.

19.03.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:06)

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın çevresindeki birkaç bölgeye hava saldırısı yaptığı iddia edildi. Suriye haber ajansı SANA’nın askeri kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, saldırı yerel saatle 02.10’da Şam’ın çevresindeki bazı noktalara, Golan Tepeleri yönünden hava saldırısı yapıldığı kaydedildi.

İsrail, Şam’a hava saldırısı düzenledi

AA’da yer alan habere göre; habere göre, "Saldırı sırasında bazı hasarlar meydana geldi ve hava savunma sistemleri birkaç düşman füzesini etkisiz hale getirdi." ifadesi kullanıldı. Ancak, İsrail makamlarından henüz saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, Şam’a hava saldırısı düzenledi: Savunma sistemleri devreye sokuldu

Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, 17 Mart'ta İsrail'e ait savaş uçaklarının Kalamon bölgesinde bir dizi noktayı hedef aldığını iddia etti. Şam ve çevresindeki bölgelerde, Suriye ordusu ile İran destekli terörist gruplar yanı sıra Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının da bulunduğu biliniyor.

İsrail, 2011'de başlayan iç savaşın ardından Suriye'deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri hedeflere periyodik olarak saldırılar düzenliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal