Suriye Milli Ordusu İdlip'in Güneyinde Operasyon Başlattı

Suriye milli ordusu (SMO) İdlip'in güneyinde operasyon başlattı.

20.02.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-18:00) Suriye Milli Ordusu İdlip'in Güneyinde Operasyon Başlattı

Suriye milli ordusu (SMO)  İdlip'in güneyinde operasyon başlattı.

Esed rejimi kuvvetlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşim bölgeleri geri almak için karadan ilerleyen muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde rejim kuvvetleriyle ile şiddetli çatışmalar devam ediyor. Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının akabinde karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejimin bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı yok ederken, bir tankı da ele geçirdi.
Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını uymayrak İdlib'in güney bölgesinde ilerleyen Beşşar Esed rejimi kuvvetlerine karşı operasyon düzenlyen ılımlı askeri muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde şiddetli çatışmalar sürüyor.

Köydeki rejim hedeflerine karşı topçu atışlarının akabinden karadan ilerleyenn ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personel taşıyıcıyı yok ederken, bir tankı da ele geçirdi.

Köydedeki ılımlı askeri muhalifler ile rejim kuvvetleri arasında kuvvetli çatışmalar devam ediyor.

Neyrab'ı Rejim 3 Şubat'ta ele geçirmşti.

Serakib ilçesi, Şam ile Halep'i birbirine bağlayan M5 karayoluyla İdlib-Lazkiye-Halep bağlantısını temin eden M4 karayolunun birleştiği stratejik bir konumda bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal