Sürekli göz kararması sebepleri nelerdir? Ayağa kalkınca göz neden kararır? Göz kararmasına iyi gelen öneriler

Hayatımızda karşı karşıya kaldığımız durumlardan birisi göz kararmalarıdır. Peki sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz kararma nedenleri ve göz kararmasına karşı uygulayabileceğiniz tedbirleri içeriğimizde derledik.

18.05.2022-21:14 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:14) Sürekli göz kararması sebepleri nelerdir? Ayağa kalkınca göz neden kararır? Göz kararmasına iyi gelen öneriler

Gün içerisinde sıklıkla karşılaşılan problemlerdendir göz kararması. Tek başına bir hastalık niteliği taşımamasına rağmen genellikle herhangi bir hastalığın belirtisi olarak görülebiliyor. Son derece basit tedavilerle önüne geçilebilen göz kararması, bazı ciddi hastalıkları da işaret ediyor olabilir. Bu nedenle eğer sıklıkla göz kararması yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekir.

Gün içerisinde göz kararmasıyla karşı karşıya kaldıysanız, bu durum tansiyon düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir. Uzunca bir süre hareketsiz kalmak, gözünüzün içindeki kılcal damarlarda kan dolaşımının azalmasına neden olabilir. Ani bir hareket yaptığınızdaysa vücudunuz tepki olarak baş dönmesi ve göz kararması yaşatır. Beyin içerisinde kan dolaşımının yetersizliği de göz kararmasının sebepleri arasında bulunabilir.

Göz kararması neden olur?

Günlük hayat içerisinde göz kararmasıyla karşı karşıya kalmamız, yaşam düzenimizle ilgili bir sinyal niteliği taşıyor. Bu nedenle eğer bu durumla sık sık karşı karşıya kalıyorsak birazdan belirteceğimiz semptomları dikkate almanızda fayda var.

Uzun süre açlık,

Vitamin ve mineral eksikliği,

Az su tüketmek,

Uzun süre sıcak havada dışarıda olmak,

Yoğun çalışma temposu,

Tansiyon düşüklüğü veya yükselmesi,

Yorgunluk göz kararmasına neden olabiliyor.

Göz kararması hangi hastalıkların belirtisidir?

Göz kararması yaşayan kişilerde genel olarak görülen hastalık, tansiyondur. Tansiyon düşüklüğü veya yükselmesi nedeniyle göz kararmaları sıklıkla meydana geldiği gibi, vertigo ve migren hastalıkları da kararmaya yol açabilir. Bu tarz durumlarla karşı karşıya kaldığınızda bazı basit tedbirlerle sorunu çözebilirsiniz. Ancak bu durum sürekli nüks ediyorsa mutlaka en kısa süre içerisinde uzmana görünmenizde fayda var. Çünkü bu durum, beyin damarlarındaki kan dolaşımının yeterli olmaması, beyin tümörü gibi nedenlerle de görülebilmektedir.

Göz kararmasına ne iyi gelir?

Göz tansiyonu için önerilen bir numaralı yiyecek, domatestir. Sabah uyandığınızda domates suyu tüketerek göz kararmasının giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Vücudunuzu asla susuz bırakmayın. Gün içindeki su içme düzeyinizi düzenleyin.

Meyveler, yüksek besin değerleriyle vücudunuzdaki vitamin ve mineral ihtiyaçlarını giderir. Düzenli tüketerek bağışıklık sisteminizi de güçlendirebilirsiniz.

Her şeyden daha önemlisi; düzenli beslenme. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini kesinlikle atlamamalı hatta sağlıklı kuruyemişler ve meyvelerle ara öğünlerle kendinizi destekleyin.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal