Süperstar Ajda Pekkan NFT Dünyasından Geri Kalmadı! İlk İşini Sosyal Medyadan Duyurdu

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan da bazı meslektaşları gibi NFT dünyasına girmeye karar verdi. Şarkıcı bu kararını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

11.01.2022-15:57 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-16:19)

Medya ve eğlence sektörüne damga vurmak için hazırlanan NFT, dünyada hızla yayılıyor. Türkiye’de de yavaş yavaş bu sektöre girmek için adımlar atılırken, bazı sanatçılar ilk işlerini yapmaya başladılar. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, şeşi ve şarkılarıyla müzik piyasasına damga vuran isimlerden Can Bonomo ve Fatma Turgut da NFT dünyasına ilk adımı atarak hayranlarına bu yeni dünyayı duyurmuştu. Türkiye’de büyük saygı duyulan ve sevilen isimlerden sonra şimdi de süperstar Ajda Pekkan, NFT’ye girmeye karar verdi. Artık dünyada medya ve eğlence sektörü içinde devrim yapan bu sisteme gireceğini Pekkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu. 

PEKKAN 15 OCAK’TA OLACAĞINI DUYURDU

Henüz Türkiye’de ismi yavaş yavaş duyulmaya başlayan NFT’nin ne olduğu ise şöyle tanımlanıyor; ‘’NFT, dijital ürünlerin sahipliğini kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcı olarak biliniyor. Dijital sanat eserlerini ve diğer koleksiyonları, blok zincirinde ticareti kolay doğrulanabilir varlıklara dönüştürüyor’’ denilerek kısaca tanımlanıyor. Medya ve eğlence sektörüne yeni bir soluk getiren bu yeni dünyada, Türkiye’den de sanatçılar birer birer girmeye başlıyor. Ünlü sanatçı Tarık Tolunay’ın satışa çıkarmış olduğu; ‘’Fractal İstanbul-Pandemi’’ eseri, Türkiye’de NFT’ye çevrilerek satılan ilk eser özelliği taşıyor. Tolunay’ın Galata Köprüsü ve Karaköy çizimi NTF’de satılarak, 20 Ethereum’a (ETH) satıldı. ETH’nin biriminin ise 3 bin 500 dolara karşılık geldiği açıklandı. Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan’ın ise 15 Ocak’ta ilk kez yayınlanacak olan NFT’lerine sahip olmak için 250 dolarlık token alınıp çekilişe katılınması gerekecek. Gerçekleştirilen çekiliş sonucu ise, çekilişi kazanan kişiler süperstarın NFT’lerine sahip olabilecek.

AJDA PEKKAN NFT

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal