Superman Rolü İle Hayatımıza Giren Ned Beatty Yaşamını Yitirdi!

'Şebek', 'Kurtuluş' ve 'Superman' filmlerinde canlandırdığı karakterlerle tanınan ABD'li sinema oyuncusu Ned Beatty, 83 yaşında yaşama gözlerini yumdu!

14.06.2021-17:53 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-17:53) Superman Rolü İle Hayatımıza Giren Ned Beatty Yaşamını Yitirdi!

Dünyaca ünlü yıldız Ned Beatty, 83 yaşında hayatını kaybetti. Beatty'nin menajeri Deborah Miller, oyuncunun dün Los Angeles'taki evinde ölü bulunduğunu ve ölüm sebebinin ise doğal yollar olduğunu sevenlerine duyurdu. Beatty, 1970'lerde rol aldığı filmlerle hafızalara kazınan, Hollywood'un önde gelen karakter oyuncularından biri olarak tanınıyordu!

Kentucky eyaletinin Lousville kentinde 1952'de dünyaya gelen Beatty, oyunculuk kariyerine yerel tiyatrolarda başlamış, 1972'de 'Kurtuluş' filmiyle ilk kez seyirci karşısına çıkmış ve başarılı oyunculuk yetenekleri ile adından söz ettirmişti.

Oyuncu, 1976 tarihli 'Şebeke' filminde canlandırdığı televizyon yöneticisi Arthur Jensen rolüyle, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmişti.

OYNADIĞI FİLMLER DÜNYA ÇAPINDA BEĞENİ KAZANDI!

Christopher Reeve'in başrolü üstlendiği ilk iki 'Superman' filminde yer alan Beatty, ayrıca 'Baş Sayfa' (1974), 'Nashville' (1975) ve 'Başkanın Bütün Adamları' (1976) filmlerinde rol almış, Toy Story filminde Lots-o'-Huggin' Bear seslendirmesi ile kendini sanat camiasına tanıtmış ve oldukça sevdirmiştir. 19 yaşından beri film sektöründe yer alan ünlü ismin ölümü herkesi yasa boğdu!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal