Süper Lig'de bu sezon kaç takım küme düşecek? Süper Lig'e kaç takım çıkacak?

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon kaç takımın TFF 1.Lig’e düşeceği futbol severlerin gündemini meşgul ediyor. Peki Süper Lig'de bu sezon kaç takım küme düşecek? Süper Lig'e kaç takım çıkacak? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

18.04.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:23) Süper Lig'de bu sezon kaç takım küme düşecek? Süper Lig'e kaç takım çıkacak?

Spor Toto Süper Lig’de bol pozisyonlu, gerilim dolu ve heyecan seviyesi yüksek karşılaşmalara sahne olan 33 hafta geride kaldı. Sezonun sona ermesine 5 hafta kala şampiyonluk, Avrupa kupalarına katılma ve kümede kalma yarışı ise hız kesmeden devam ediyor. Süper Lig’e bu sezon veda etmesi kesinleşen ilk takım Yeni Malatyaspor olmuştu. Bu durum futbol severlerin aklına ‘’Süper Lig'de bu sezon kaç takım küme düşecek? Süper Lig'e kaç takım çıkacak?’’ sorularının gelmesine sebep oldu.

Süper Lig'de bu sezon kaç takım küme düşecek?

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonu 20 takımla başlamıştı. Bir önceki sezon olan 2020-2021 sezonunda 21 takım Süper Lig’de mücadele etmiş ve sezon sonunda Erzurumspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Denizlispor TFF 1.Lig’in yolunu tutan ekipler olmuştu. Bu sezon 20 takımla devam eden Süper Lig’de kaç takımın düşeceği ise merak ediliyor.

Küme düşecek olan takımlar netleşiyor

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonu sonunda son 4 sırada yer alan takımlar TFF 1.Lig’e düşecek. Ligde son sırada yer alan Yeni Malatyaspor dışında hangi takımların gelecek sezon TFF 1.Lig’de mücadele edeceği henüz netlik kazanmadı. Fakat Göztepe, Altay ve Çaykur Rizespor’un küme düşen diğer ekipler olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Süper Lig'de kaç takım düşecek

Geçtiğimiz sezon lige yükselen takımların son durumu

Spor Toto Süper Lig’e bu sezon yükselen Altay, Adana Demirspor ve Giresunspor’dan sadece Altay’ın küme düşme tehlikesi bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig dışında TFF 1.Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’deki yükselme ve düşme durumları ise şu şekilde:

TFF 1.Lig

3 takım yükselecek

4 takım düşecek

TFF 2.Lig (Beyaz ve Kırmızı Grup)

3 takım yükselecek

8 takım küme düşecek

TFF 3. Lig

6 takım yükselecek

12 takım düşecek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal