Süleyman Soylu'dan 'Cemaat' İddialarına Sert Yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Terkoğlu'nun kendisiyle ilgili olarak kaleme aldığı "Süleyman Soylu hangi cemaatten" yazısına yanıt verdi.

12.10.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-13:43) Süleyman Soylu'dan 'Cemaat' İddialarına Sert Yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı "İçişleri Bakanı hangi cemaatten" başlıklı köşe yazısıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım, alsam da söylerdim" dedi.

"EĞİTİMİMİ RAHMETLİ DEDEMDEN ALDIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili açıklamasında "Çocukluğumdaki dini eğitimimi herkes bilir ki, rahmetli dedem Hacı Alabey Soylu'dan aldım. O beni, hayat alanında da eğitti.. Çocukluğum, gençliğim, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin binalarında, koridorlarında geçti... Bahsettiğin gruplar ve gençleri, özellikle 1980 darbesinden sonra partiyi hiç yalnız bırakmadılar, bunu herkes bilir. Bahsettiğin memleketsever, vatansever, mümtaz şahsiyetlerin hepsini parti koridorlarında, o arkadaşlarımızdan öğrendik. Bunu da herkes bilir" ifadelerini kullandı.

"AMERİKA'DAN TALİMATLA GELMEDİM"

Bu şahsiyetlerin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz dönemlerinde fitneye, ayrılığa ve her türlü tehdide prim vermediklerini, devlete ve millete müktesebatları ile sahip çıktıklarını belirten Soylu, "Lakabını yakıştırdığım kişi... Kavanozda yetişmedim. Amerika'dan bir günde talimatla gelmedim. veya büyükelçiliklerin emzirdiği adam da değilim. Vefayı severim. Hem semtini, Hem asaletini, hem manasını" dedi.

"HERHANGİ BİR İNANÇ GRUBUNUN EĞİTİMİNİ ALMADIM"

Soylu, açıklamasında "Son olarak, herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım. Alsam da söylerdim. Bunu da herkes bilir. Müslümanlık senin, ideolojini aldığın kirli mahfillerde öğrenilmez. Allah öğrenmek isteyene muhakkak fırsat verir... Yazık ki Çocuk! Öğrenecek çok yolun var. Fakat işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün Allah kurtarsın" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal