Stresi Azaltacak 5 Basınç Noktası

Günlük hayatın bize en büyük getirisi ne yazık ki stres. Birçoğumuzun mücadele ettiği fakat önüne geçmekte zorlandığı stresi, basınç noktasına uygulayacağınız bu 5 yöntem ile azaltabilirsiniz.

09.04.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-10:13) Stresi Azaltacak 5 Basınç Noktası

Yapılan araştırmalarda insan sağlığını tehdit eden en büyük etkenin stres olduğu belirtiliyor. Hızla akan günlük tempomuz içerisinde istemsizce maruz kaldığımız stres, kişiyi demorolije ediyor ve depresyona sürüklüyor.

Yine yapılan bazı araştırmalarda, akubasının mide bulantısı, acı, baş ağrıları ve stres gibi sağlık sorunlarını etkili bir biçimde tedavi edebildiğini görülüyor. Beraberinde birçok soruyu getirse de Çin geleneklerine dayanan yöntemin hayat kalitesini artırdığını belirtiyor. Vücutta, spesifik olarak stres ile ilişkili birkaç basınç noktası var. Yalnızca basınç uygulayın, her noktaya masaj yapın, vücudunuzu rahatlatın ve gerekirse tekrarlayın.

STRESİ AZALTCAK 5 BASINÇ NOKTASI

1- He Gu


Baş ve işaret parmaklarınızı birleştirdiğiniz noktadaki en yüksek kas bölgesini belirleyin ve buraya 4-5 saniye boyunca hafifçe masaj yapın. Bu basınç noktası, stres, baş, diş, yüz ve boyun ağrılarının tedavisinde kullanılan etkili bir yöntem.

2- Jian Jing


Omuz kasınızı baş ve işaret parmaklarınızla hissedilir bir şeklide sıkkın ve o noktayı 4-5 saniye boyunca uyarın. Bu noktada ki uygulama, genelde stres, baş, diş, yüz ve boyun ağrıları için kullanılır.

3- Tai Chong


Bu nokta, stres, bel ağrısı, yüksek kan basıncı, adet sancıları, uzuv ağrıları, uykusuzluk ve kaygı tedavisinde etkin olarak kullanılır. Ayak başparmağınızla yanındaki parmağın derilerinin birleştiği yerin iki parmak yukarısına basınç uygulayın.

4- Feng Chi


Başparmağınızı kullanarak kulak kemiğinizi, boyun kaslarınızın kafatasınızla birleştiği oyuk boyunca takip edin ve o noktaya basınç uygulayın. Bu akubası tekniği, stres, baş ağrıları, migren, göz bulanıklığı, yorgunluk, düşük enerji ve soğuk algınlığı semptomları için tavsiye edilen bir uygulamadır

5- Zu San Li


Geleneksel Çin literatüründe bu nokta, sağlığın iyileşmesi ve uzun ömür ile ilişkilendirilir. Sindirim rahatsızlıkları, mide bulantısı, kusma, stres ve yorgunluk için de sıklıkla kullanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal