Stresin Cilt Sağlığı İçin Olumsuz Etkileri Neler?

Günlük hayatta herkesin yaşadığı stres durumu, cilt ve saç sağlığını olumsuz etkiliyor. Stresin neden olduğu durumları sizler için derledik. Stresin cilde etkileri nelerdir? Stresin saça etkileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

26.02.2021-10:56 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-10:56) Stresin Cilt Sağlığı İçin Olumsuz Etkileri Neler?

Stres günlük yaşantının en olumsuz ve kronik bir sorunudur. Ruhsal etkileriyle yaşam standartlarınızı doğrudan etkiler. Ayrıca vücutta ortaya çıkardığı olumsuz yan etkiler cilde ve saç problemlerinin oluşumuna destek sağlıyor.

Saçlarım neden hep dökülüyor? Ya da Bu sivilce nereden çıktı? Sorularına verilen en doğru cevap strestendir oldukça doğru.

Stresli bir anda vücudun hayatta kalma ve başa çıkma refleksiyle salgıladığı kortizol hormonu, ve bu durum sürekliliğini koruduğunda vücuda oldukça ciddi zarar verebiliyor ve etkileri büyük  ölçüde oluyor. Sizler için stresin neden olduğu durumları araştırdık...

KURULUK HİSSİ YARATIR

Stres su kaybını tetikleyebilmektedir. Oldukça Zayıflayan cilt bariyeri su tutma yetisini kaybediyor ve dolayısıyla ciltte kuruluk, pullanma ve kabuklanmalar meydana getirir. Eğer egzamanız varsa yaraların stresli zamanlarda artış göstermesinin sebeplerinden biri de bu olarak karşımıza çıkar.

YAŞLANMA HIZINA ETKİSİ

Maalesef stres, cildin temel dokusuna da negatif bir etkide bulunuyor. Kortizol hormonu kolajenin yapısında bulunan amino asitleri parçaladığı için cilt dolgunluğunu ve gerginliğini daha kolay yitirebilmektedir.

DOKU BOZUKLUĞU

Kortizol hormonları ciltte inflamasyonların toplanmasına sebep olabiliyor. Bu da farklı problemleri beraberinde getiriyor. Doku bozuklukları, ciltte döküntü ve akneler biriken inflamasyonlar sebebiyle ortaya çıkmaktadır.

SAÇ DÖKÜLMELERİ

Stres saç tellerinin henüz olgunlaşmalarını tamamlamadan  dökülme evresine girmesini tetikliyor. Bu da yüksek miktarda saç kaybına sebep oluyor. Ancak önemli bir notumuz var: Stresin negatif etkisi cilt üzerinde daha hızlı kendini belli ederken saçlarda görülmesi ise birkaç ayı buluyor.

UYKU PROBLEMLERİ

Stres kısa süreli olduğunda geçici, uzun süreli olduğunda ise kronik insomnia'ya sebebiyet verebiliyor. Yetersiz ve verimsiz uyku da cildin hızlı yaş almasından doku bozukluklarına kadar birçok farklı güzellik probleminin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal