Yıldırım Demirören’den Hakemlere Büyük Destek!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 2018-2019 Sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri kapanış ve kokart töreninde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

07.01.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-15:30) Yıldırım Demirören’den Hakemlere Büyük Destek!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören MHK Kış Semineri kapsamında gerçekleşen FIFA kokart takma töreninde konuştu. Başkan Demirören, "Biz federasyon olarak ya da hakemler olarak kişileri savcılığa veremeyiz ancak bizim her aldığımız disiplin kararı Adalet Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sizden ricamız, hakemlerimize hakaret nedeniyle disiplin kuruluna gönderdiğimiz o kişileri savcılığa vermeniz. Çünkü Türk futbolu yalnızca onlar düzeldiği zaman düzelecek." ifadelerini kullandı.

TFF 2018-2019 Sezonu MHK Kış Semineri kapanış ve kokart töreni, Antalya’nın Belek ilçesinde gerçekleşti.

Törende söz alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, başkanlık görevine geldiği ilk günden beri hakemlere önem verdiklerinin altını çizdi.

Hakemlerin futbolun en önemli figürlerinden biri olduğuna dikkat çeken Demirören, "Yıldırım Demirören ve federasyon yönetim kurulu olarak hakemlerimizi profesyonellik konusunda en iyi duruma getirmeye çalıştık. Tüm hakemlere teşekkür ediyorum, harika dönem geçirdik. Sezonun ikinci devresi de böyle olacak. VAR'ın etkisi çok oldu. VAR sistemi ile futbolda hata en aza indi daha güzel oldu. Bekleme süresi oyunda soğutma yarattı ama en aza indireceğiz." şeklinde konuştu.

''Hiçbir takım için hakemimizi feda etmeyiz''

Bu sezon Süper Lig’de uygulanan VAR sisteminin 70 kritik kararda etkili olduğunu belirten Demirören, "Ancak VAR'ın tartışıldığı Galatasaray-Atiker Konyaspor karşılaşmasına şahit olduk, hakemlerin tartışıldığı. Ben ve yönetim kurulum hiçbir takım için hiçbir kulüp için hiç kimse için hakemimizi feda etmeyiz ya da dinlendirmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sözlerin ardından salonda yer alan hakemlerin yoğun alkışı sonrası Demirören şu ifadeleri kullandı:

"Ancak sizlerin de kabul ettiği gibi var önemli bir sistem var uygulamasındaki hatadan dolayı MHK yönetim kararıyla dinlendirme süreci açıldı. Bu normal olacak, hata da olacak ama biz hiçbir zaman kulüp için bunu yapmayız."

TFF hakemlerinin formasında Türk bayrağı taşıdığını dile getiren Demirören, "Hakeme bu kadar kolay hakaret edilemez, küfür edilemez. Geçen sen 40 kere hakeme küfür edildi. Bu sene 21 defa edildi. Kimse hakemlerden özür dilemedi ama 'küfür ettim, fazla ceza verildi' tartışıldı. Kardeşim önce saygılı ol. Orada Türk bayrağı, Türk hakemi var. Önce saygıyı öğrenin ki sonra cezasını tartışalım."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal