“Trabzonspor'un Gol Üretme Konusunda Herhangi Bir Sorunu Yok"

Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Trabzonspor karşılaşması öncesinde bordo mavililerin efsane futbolcusu İskender Günen mücadeleyi değerlendirdi.

01.02.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-13:35) “Trabzonspor'un Gol Üretme Konusunda Herhangi Bir Sorunu Yok"

Süper Lig’in 20. Haftasında sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Trabzonspor karşılaşması öncesinde bordo mavililerin efsane futbolcusu İskender Günen mücadeleyi değerlendirdi.

İŞTE İSKENDER GÜNEN’İN DEĞERLENDİRMESİ:

“Trabzonspor'un gol üretme konusunda herhangi bir sorunu yok. Ama Nwakaeme gibi oyuncunun yokluğu bana göre büyük bir dezavantaj. Çünkü Nwakaeme özel bir isim. Topu ayağına aldığında adam eksilten, top saklama becerisi yüksek, asistleri ve golleri ile Trabzonspor için olmazsa olmaz isimlerden biri. Bu maçta Hüseyin Çimşir, Nwakaeme'nin yokluğunda Ekuban'ı tercih edebilir. Sturridge içinse söylenecek tek söz her zaman sakat! Bu maçın kaderi ise orta alan olacaktır. Top kendindeyken sorunu olmayan Trabzonspor, top rakibe geçtiğinde takım savunmasını daha önceki maçlara göre daha iyi yapmak zorunda.”

“Bu tür maçlarda kadro avantajından çok sahada yapacağınız mücadele ve ortaya koyacağınız kazanma azmi, coşku daha büyük önem taşımakta. Son 1 yılda Trabzonspor böylesi büyük karşılaşmalarda kendi tarihsel kimliği ile sahada yer almakta. Taraftarı ile bütünleştiğinde başarılı ve farklı skorlara imza attığı gerçeği göz ardı edilmemeli. Bu da Trabzonspor'u F.Bahçe'ye göre bir adım öne çıkarıyor.”

“Ligin henüz ikinci yarısının 3. maçı. Yani ligin bitmesine daha çok maç var. Ama bundan sonraki yapacağınız karşılaşmalara daha güvenli bakabilmeniz için alacağınız 3 puan doğaldır ki büyük önem taşımakta. Trabzonspor'un bugün geldiği nokta koşullar ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayan ve de sorumluluk anlayışı yüksek bir takım olma bilinci içerisinde oluşan yapı bu maçtan da 3 puanı alabilecek yeterlilikte olduğunun bir göstergesidir.”

“Rekabet içinde olduğu bir takımdan alınacak 3 puanı sadece puan olarak görmemek gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü 3 puandan sonra gerek camia gerekse taraftar ve takım birlikteliği çok daha farklı noktalara çıkar. Ondan sonraki süreç ise oluşan bu birliktelikten yapacağınız her maçta daha önceki yıllarda görmediğimiz kadar inançlı bir takım ortaya çıkarır. Bu da oyuncuların saha içi performanslarının artmasına neden olur.”

“Her ne kadar bu maçta başarı 'takım' olmaktan geçse de takım içindeki bazı oyuncuların performansı kaderlerini belirlemekte. Trabzonspor'da bu maçın kaderini belirleyecek isimler kaleci Uğurcan, orta alanda Sosa ve önde Sörloth olacaktır. Özellikle Sosa gerçek bir lider, büyük maçlarda geçen sezondan beri takım istenilen performansı göstermediği süreçlerde bile sorumluluk aldı ve de maçın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal