Hangi Egzersiz İle Kaç Kalori Yakarız?

Spor yapan ya da vücudundaki fazla kalorilerden kurtulmak isteyenleri ilgilendiren “Hangi egzersiz ile kaç kalori yakarız?” sorusunun yanıtı bu haberimizde…

30.01.2019-17:04 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-17:03) Hangi Egzersiz İle Kaç Kalori Yakarız?

Sporla ilgilenen veya düzenli egzersizle gün içerisinde aldığı kalorileri yakarak formunu korumak isteyenler için seçtiğimiz egzersizler ve detayları sizlerle…  

Mekik

Göbek bölgesindeki fazlalıkları eritmek, karın kaslarını harekete geçirmek adına en uygun hareketlerden biri mekiktir. Bu hareketten en üst düzeyde verim alabilmek adına setler halinde mekik çekilmelidir. Her setin arasında ortalama 1 dakika ara verilmelidir. Bu setlerin ayarlanabilmesi için çekilen mekik sayısının maksimum miktarının 4’te 1’i alınarak başlangıç yapılabilir. Böylelikle 3 ya da 4 set mekik çekilebilir. Yaklaşık 70 kiloya yakın bir kişi, 6 dakikalık 4 setle 40 kalori dolaylarında kalori yakabilir.

Squat

Kalça ve basenin erimesini hedefleyen hareketlerden biri olan squat egzersizleriyle 70 kilo civarındaki bir kişi 30 dakikalık bir çalışmada 240 civarında kalori yakacaktır.

Plank

Plank hareketi vücudun tüm bölgelerine direnç kazandırması ve kasların toparlanması adına en etkili egzersiz çeşitlerindendir. Plank pozisyonunda 1 dakikalık 2 ya da 3 setin ardından 70 kiloya yakın bir kişi 20 civarında kalori yakacaktır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal