Fonseca: Futbol Ve Siyaset Aynı Eve Girmemeli

Cengiz Ünder'in asker selamından sonra Roma Teknik Direktörü Fonseca yaptığı açıklamada futbol ve siyasetin karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

20.10.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 20.10.2019-14:59)

İtalyan birinci ligi Serie A ekiplerinden Roma'da oynayan futbolcumuz Cengiz Ünder'in "Barış Pınarı Harekatı" gerçekleştirilirken asker selamı yaptığı bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşması sonucunda yol açtığı eleştirilere Roma kulübünden bir açıklama yayınlandı.

Roma Kulüb'ü Teknik Direktörü Paulo Fonseca, "Futbol ve siyaset aynı eve girmemeli, uyumamalı" dedi.

Portekizli teknik adamın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında bir gazeteci, Cengiz Ünder'in tepki gösterilen asker selamıyla alakalı "Roma'nın sosyal medya kullanımı konusunda kuralları var. Ünder'in tweet'i takım içinde ve kendisiyle birlikte analiz edildi mi?" diye sordu.

Fonseca bu soruya yanıt olarak şöyle söyledi:

"Takım içinde ve grupta neler konuştuğumuzu açıklamayacağım. Bu sabah bir Portekiz gazetesi okudum. (Jorge) Valdano bir mülakatta Barcelona ve Katalonya'daki durumdan söz ediyordu ve 'futbol ve siyaset aynı odada uyumamalı' diyordu. Bu ifade çok hoşuma gitti, ben de bu görüşü paylaşıyorum. Bence futbol ve siyaset ayrı şeyler, aynı eve bile girmemeleri gerek. Bizim mesleğimizde futbol ve siyaseti karıştırmayı sevmiyorum."

Sosyal medya da paylaştığı asker selamı fotoğrafında Roma forması giyen Cengiz Ünder'e taraftardan büyük eleştiri gelmişti. Roma taraftarları Ünder'e özellikle takımın formasıyla bu fotoğrafı paylaştığı için büyük tepki gelmişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.



 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal