Fabio Capello Emekli Olduğunu Açıkladı!

İtalyan teknik adam Fabio Capello, antrenörlük kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

09.04.2018-16:06 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-16:06) Fabio Capello Emekli Olduğunu Açıkladı!

Kariyerinde son olarak Çin'in Jiangsu Suning takımını çalıştıran 71 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, ülkesinin basınına verdiği röportajda, "Milli takım bazında İngiltere ve Rusya'da görev aldıktan sonra kulüp takımı çalıştırmak istedim ve Jiangsu'da son teknik direktörlük tecrübemi yaşadım. Futbolda istediğim her şeyi yaptım. Başardıklarımdan dolayı çok mutluyum. Şu anda televizyon yorumcusu olmaktan memnunum. Teknik direktörlüğün aksine televizyon yorumculuğunda sürekli kazanıyorsunuz." açıklamalarında bulundu.

Antrenörlük kariyerinde Milan, Roma, Juventus ve Real Madrid gibi takımları çalıştıran Capello, İngiltere ve Rusya Milli Takımı'nın ardından son olarak Jiangsu Suning'de görev yapmıştı.

Başarılı çalıştırıcı, 1990'lı yıllarda Milan'da 4 lig, 3 İtalya Süper Kupa ve birer UEFA Şampiyonlar Ligi’yle UEFA Süper Kupa zaferleri kazanmıştı. Tecrübeli teknik direktör, Real Madrid’le 2 kez lig, Roma'yla birer lig ve İtalya Süper Kupa şampiyonluğuna ulaşmış ancak Juventus’la yaşadığı 2 lig şampiyonluğu İtalya’da yaşanan şike skandalı sebebiyle geçerli sayılmamıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal