Akhisarspor Süper Kupa Şampiyonu!

TFF Süper Kupa’nın şampiyonu, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten karşılaşmada penaltılar sonucunda Galatasaray’a 5-4 üstünlük sağlayan Akhisarspor oldu.

06.08.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-09:33) Akhisarspor Süper Kupa Şampiyonu!

Akhisarspor, 90 dakikası ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan karşılaşmada penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük kurarak TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

TFF Süper Kupa mücadelesinde geride kalan sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor karşılaştı. Normal süresi ve uzatma devrelerinin 1-1 eşitlikle sonuçlandığı karşılaşmada Akhisarspor seri penaltı vuruşları sonucunda sarı kırmızılıları 5-4 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadelenin henüz 5. dakikasında Seleznyov'un golüyle 1-0 öne geçen Akhisarspor ilk yarıda kalesinde gol görmedi ve devre arasına 1-0 üstünlükle girdi. İkinci devrenin 79. dakikasında Galatasaray, oyuna sonradan dahil olan Eren Derdiyok ile skorda eşitliği sağladı. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca mücadele uzatma bölümüne gitti. Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltı atışları sonucu Galatasaray'ı 5-4 mağlup eden Akhisarspor, TFF Süper Kupa şampiyonu oldu.

İLK 11’LER

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Dany, Mustafa, Ömer, Aykut, Sissoko, Bilal, Manu, Barbosa, Seleznyov

Goller: Dakika 5 Seleznyov, dakika 79 Eren Derdiyok

Penaltılar: Akhisarspor'da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov ağları sarstı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, fileleri havalandırmayı başarırken, Gomis penaltıyı gole çeviremedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal