Sosyal tarife ile dar gelirli gözetilecek: Yeni doğal gaz düzenlemesi için düğmeye basıldı

Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşların doğal gaz faturalarına destek olmayı amaçlayan hükümet, yeni bir düzenleme için çalışmalara başladı. Buna göre doğal gaz faturası, düşük gelirlilere daha az, yüksek gelirlilere ise daha fazla olacak şekilde düzenlenecek. İşte ayrıntılar…

11.06.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:33) Sosyal tarife ile dar gelirli gözetilecek: Yeni doğal gaz düzenlemesi için düğmeye basıldı

Dar gelirli vatandaşlar için yeni bir uygulama üzerinde çalışmalar başladı. Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan bu kesim için 'Sosyal Tarife' adı verilen bir düzenleme planlanıyor. Bu düzenleme ile düşük gelirli bireylerin düşük tarifeden, yüksek gelirli olanların ise yüksek tarifeden doğalgaz faturası ödemesi hedefleniyor.

Yeni doğal gaz düzenlemesi için düğmeye basıldı

Cnn Türk'ün haberine göre, dar gelirli kesim için düşük tarifeden, yüksek gelirli kesim için ise yüksek tarifeden doğalgaz faturası ödemesi üzerine bir çalışma yürütülüyor. Ancak henüz kesin karar verilmemiş olup, düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Sosyal tarife ile dar gelirli gözetilecek: Yeni doğal gaz düzenlemesi için düğmeye basıldı

Bu düzenlemenin 'Sosyal Tarife' adı altında, dar gelirli ailelere doğalgaz faturalarını öderken destek olmayı amaçladığı belirtiliyor. Ayrıca, uygulamanın dar gelirli ve orta gelirli kesimlerin alım gücünü artırmayı hedeflediği ifade ediliyor. Bu nedenle, çalışma öncesi her hanenin gelirinin ölçülerek, desteklenmesi gereken kesimin belirlenmesi planlanıyor.

Eğer düzenleme hayata geçirilirse, hane içi gelir hesaplanarak bir skala belirlenecek ve buna göre bir tarifelendirme yapılacak. En düşük tarife belirlenirken, gelir skalası ile birlikte asgari ücret ve altından başlanması planlanıyor. Tarifelendirme ise asgari ücretin katları şeklinde olacak. Yeni düzenlemenin detayları önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal