Motorsiklet hacminde vergi oyunu: Hazine ve Maliye Bakanlığı takip altına aldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışından getirilen motorsikletlerin bazılarının vergiden kaçmak amacıyla düşük silindir hacmi ile yurda getirildiğini ve burada daha yüksek silindir hacmiyle satışa sunulduğunu belirtti. Bakan Şimşek bu tür yöntemleri bakanlık olarak takibe aldıklarını söyledi.

11.06.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-16:55) Motorsiklet hacminde vergi oyunu: Hazine ve Maliye Bakanlığı takip altına aldı

Motorsiklet sektöründeki vergi oyunu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarına takıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayıt dışılıkla her alanda mücadele!" mesajını verdi. Alınan bilgilere göre, bazı ithalatçılar, vergiden kaçınmak için Türkiye'ye 50 cc silindir hacmine sahip motorlar getiriyor. Bu motorların kapasitesini 100 cc'nin üzerine çıkaran piston kitleri ise ayrıca ithal edilip, Türkiye'de monte ediliyor. Bu şekilde 125 cc silindir hacmine ulaşan motorlar piyasada satılıyor.

MTV ve trafik sigortasından muaflar

Hürriyet'in haberine göre, 50 cc altı silindir hacmiyle Türkiye'ye getirilen motosikletler, resmi olmayan yollarla 125 cc'ye çıkarılıyor. Bu nedenle 100 cc altındaki motosikletler, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) tabi olmadığından, vergi ödemeden piyasaya sürülüyor. Ayrıca, 50 cc veya daha düşük silindir hacmine sahip motosikletler için trafik sigortası zorunluluğu da bulunmuyor.

Motorsiklet hacminde vergi oyunu: Hazine ve Maliye Bakanlığı takip altına aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu durumu yakından takip ettiği belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal