Fransız medyası Türkiye’ye övgüler yağdırdı: ‘Yeni bir küreselleşme merkezi’

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, Türk Hava Yolları ve İstanbul Havalimanı hakkında övgü dolu sözler kullandı. Le Monde, yaptığı hamlelerle Türkiye’nin yeni bir küreselleşme merkezi olduğunu vurguladı.

11.06.2024-16:44 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:28) Fransız medyası Türkiye’ye övgüler yağdırdı: ‘Yeni bir küreselleşme merkezi’

Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Havalimanı, başarılarıyla Avrupa ve dünya basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Fransız Gazetesi Le Monde de bu başarı hakkında övgülerle dolu bir haber paylaştı.

Le Monde'un "Hava Taşımacılığı Erdoğan'ın Türkiye'si İçin Önemli Bir Güç Aracı" başlıklı haberinde, Türk Hava Yolları'na (THY) geniş yer ayrıldı. Haberde, THY'nin elde ettiği başarının olağanüstü boyutlara ulaştığı vurgulandı.

THY 10 yıl içinde uçuş hacmi ciddi şekilde artıracak

THY'nin, özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük ulaşım merkezlerine yaptığı yeni iç hat uçuşlarıyla havalimanı ağını önemli ölçüde genişlettiği belirtildi. Haberde, THY'nin Avrupa'da 22, Amerika'da 9 ve Uzak Doğu ile Asya'da 13 olmak üzere toplamda 54 yeni hat açmayı ve alt markası AnadoluJet'in uluslararası erişimini genişletmeyi hedeflediği ifade edildi. Bu planların, önümüzdeki 10 yıl içinde uçuş hacminin ciddi şekilde artırılmasını amaçladığı kaydedildi.

Fransız medyası Türkiye’ye övgüler yağdırdı: ‘Yeni bir küreselleşme merkezi’

1933'te kurulan THY'nin, uzun yıllar ikinci planda kalan bir hava yolu şirketi olarak görülürken, bugün küresel havacılık sektöründe önde gelen bir aktör haline geldiği ve Avrupalı ile Körfez hava yolu şirketlerine karşı önemli bir rakip olduğu belirtildi. Bu başarının, Türkiye'nin etkili kalkınma stratejisinin bir sonucu olduğu vurgulandı.

Nisan ayında açıklanan verilere göre, THY'nin 5,52 milyar avroluk net kar elde ettiği, bunun Avrupa'nın en fazla kar elde eden tarifeli hava yolu şirketi British Airways'in ana şirketi IAG'nin 2,43 milyar avroluk net karını geride bıraktığı belirtildi. THY'nin cirosunun 20,94 milyar avroya ulaştığı ve net kar marjının yüzde 28,8 olduğu ifade edildi.

İstanbul Havalimanı yeni bir küreselleşme merkezi oldu

İstanbul Havalimanı'nın 2018'deki açılışından bu yana Avrupa'nın en işlek havalimanı haline geldiği belirtilen haberde, Türkiye'nin bu açıdan "yeni bir küreselleşme merkezi" olarak görüldüğü belirtildi. 2022 yılında İstanbul Havalimanı'nın 64,3 milyon yolcu trafiğiyle Londra Heathrow'u geride bıraktığı ifade edildi. THY'nin Aralık 2023'te Airbus'tan 220 uçak satın aldığı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın 4 Haziran'daki açıklamasında, Boeing ile yaklaşık 250 uçağın potansiyel satın alımı için görüşmelerde bulunduğunu belirttiği hatırlatıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal