Sosyal, gıda, erzak, para yardımları için nereye başvuru yapılır? Sosyal yardım almak için başvuru şartları

Düşük gelirli vatandaşlara devlet tarafından birçok yardım yapılmaktadır. sosyal, gıda, erzak ve para yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar nereye ve nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Peki Sosyal, gıda, erzak, para yardımları için nereye başvurulur? Sosyal yardım almak için başvuru şartları nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

24.04.2022-23:29 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-23:29) Sosyal, gıda, erzak, para yardımları için nereye başvuru yapılır? Sosyal yardım almak için başvuru şartları

Düşük gelirli vatandaşlara devlet tarafından sosyal, gıda, erzak ve para yardımları gibi birçok yardım yapılmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar nereye ve nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Düşük gelirli vatandaşların bu yardımlardan kolaylıkla faydalanmaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü "Alo Sosyal Yardım Hattı "nı vatandaşların hizmetine sundu. Yoksullukla etkin bir şekilde mücadele etmek için fakir ve muhtaç vatandaşların güçlendirilmesi, bilgiye ve yardıma erişim fırsatlarının arttırılması amacıyla hayata geçirilmiş bir proje olan Alo Sosyal Yardım Hattı (144) ücretsiz olarak aranabilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından 10 kişiden oluşan bir Çağrı Merkezi olan Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlar ücretsiz olarak çağrı merkezini arayarak personeller ile iletişime geçmektedir. Vatandaşların taleplerini dinleyen personeller onlara gerekli bilgileri vererek talepleri doğrultusunda hangi vakıf ilgileniyorsa o vakfa aktarır.

Sosyal Yardım Hattı'ndan kimler faydalanabilir

Sosyal Yardım Hattı'ndan kimler faydalanabilir?

27 Ekim 2009 tarihinde vatandaşların hizmetine sunulan Sosyal Yardım Hattı sabit hatlardan 144 numarası tuşlanarak ücretsiz olarak aranmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum yardımı vb. yardımlar ile proje destekleri hakkında yapılan her türlü talep, öneri ve şikayetler alınmakta, veri tabanı incelenerek arayan kişiye başvurusunun durumu hakkında bilgi verilmekte, ilgili İl/İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirme yapılmaktadır. Sosyal Yardım Hatları hafta içi her gün saat 08:00 ile 21:00 arasında hizmet vermektedir. Kürtçe ve Arapça bilen personelleri bulunan Sosyal Yardım Hattında işitme ve konuşma engelli vatandaşlara da 0 549 441 2 144 numaraları hat üzerinden görüntülü görüşme ile hizmet vermektedir. Daha rahat hizmet verebilmek için tüm mobil ve sabit hatlardan ücretsiz olarak ALO 144 hattına SMS gönderilebilir. Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderirlerse, talepleri ilgili personeller tarafından değerlendirilerek telefon veya SMS ile vatandaşlara geri dönüş sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal