Son Ültimatom Filmi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimlerdir?

Bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan efsane film Son Ültimatom gündemde. ABD yapımı ödüllü filmde ne anlatılıyor, imdb puanı kaç, serisinde hangi filmler var? Cevapları sizler için derledik.

07.01.2022-11:29 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-11:29) Son Ültimatom Filmi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimlerdir?

Orijinal adıyla The Bourne Ultimatum: Son Ültimatom, 2007 yapımı ödüllü bir film. Robert Ludlum’un aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Paul Greengrass oturuyor. 3 Akademi ödülüne sahip film bu akşam Kanal D ekranlarında yayında olacak. İşte filmin detayları…

KONUSU

Serinin önceki filmlerinde bir CIA tetikçisi olan Jason Bourne adlı karakter geçmişindeki sırları öğrenmek istemektedir. Ancak bir türlü sırlara erişemiyordur. Bourne’nin yaşadığını bilen geçmişindeki karanlık isimler peşindedir ve onu öldürmek istiyordur.

Adamlardan kaçan Jason Rusya’ya taşınır. Ancak burada da yeri tespit edilip hayatta en sevdiği isimlerden Marie Helena da kazaya kurban gidince Jason tekrar sırların peşine düşer. Yeni bir maceraya atılan Bourne Moskova’dan Paris’e oradan da Fas’a gidecektir. Gerilim dolu bu macerada Jason’u bekleyen tehlikeler bilinmezdir.

OYUNCULARI

Başroldeki Jason Bourne karakterini Oscar ödüllü oyuncu Matt Damon canlandırıyor. Filmin diğer oyuncu kadrosu da oldukça güçlü. İşte oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterler:

- Matt Damon: Jason Bourne

- Julia Stiles: Nicky Parsons

- David Strathairn: Noah Vosen

- Scott Glenn: Ezra Kramer

- Paddy Considine: Simon Ross

- Edgar Ramirez: Paz

- Albert Finney: Dr. Albert Hirsch

- Joan Allen: Pamela Landy

- Tom Gallop: Tom Cronin

- Daniel Brühl: Martin Kreutz

- Scott Adkins: Agent Kiley


IMDB PUANI

Film IMDb puanıyla değerlendirilen filmler arasında oldukça iyi bir yerde. Son Ültimatom 10 üzerinden 8.0 almış durumda. Ayrıca film, IMDb Top 250 listesinde de yer alıyor.

80. Akademi Ödülleri’nde 3 Akademi Ödülüne sahip olan film, 223 eleştirmenden 208 olumlu eleştiri alarak derecelendirilmiştir. Son Ültimatom, Akademi’de En iyi Ses Düzenlemesi, En iyi Ses Kurgusu ve En iyi Film Kurgusu ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca son 10 yılın en iyi aksiyon filmleri listesinde de ilk sıradadır.

Son Ültimatom aslında bir devam filmi. The Bourne Identity: Geçmişi Olmayan Adam ve The Bourne Supremacy: Medusa Darbesi adlı filmlerin devamı olan bu filmle seri son buluyor. Serinin üç filminde de Matt Damon başrolü üstleniyor.

Serinin son filmi olan Son Ültimatom bu akşam 20.00’de Kanal D ekranlarında yayınlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal