Son dakika! Ticaret Bakanlığı duyurdu: Şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler incelenecek!

Ticaret Bakanlığı, son günlerde gündeme gelen orantısız şeker fiyatlarına ilişkin bir duyuruda bulundu.

24.03.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-11:49) Son dakika! Ticaret Bakanlığı duyurdu: Şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler incelenecek!

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları ele aldı. Bakanlık, şeker fabrikaları nezdinde inceleme çalışmalarına başlandığını kamuoyu ile paylaştı.

İncelemeler yapılıyor

Ticaret Bakanlığı şeker konusuna ilişkin olarak: "Şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır." açıklamalarında bulundu.

Şeker

Artan şeker fiyatları ve marketlerde yaşanan stok sıkıntısı kamuoyunda gündeme geldi. Son günlerde fiyatı yüzde 170 artan şekerin stoklanması ve rekabetin bozulmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Vatandaşların temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetlerin olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınacak. Açıklamada şeker fabrikaları nezdinde Ticaret Bakanlığı tarafından incelemeler yapıldığı belirtilerek: "Ticaret Bakanlığı olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı hem de tüketicimizi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmekteyiz." ifadelerine de yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal