Son Dakika: Tarım Ürünlerinde Gümrük Vergisi Sıfıra Çekildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi yıl sonuna kadar 0 olarak uygulanılmasına karar verildi.

08.09.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-17:43) Son Dakika: Tarım Ürünlerinde Gümrük Vergisi Sıfıra Çekildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve imzasıyla ithal edilecek olan çavdar, yulaf, buğday, mercimek, mısır, nohut gibi tarım ürünlerinde gümrük vergisi 2021'in yıl sonuna kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.

Tarım ürünleri ithalatında uygulanan gümrük vergisi bazı ürünler için sıfırlandı. Cumhurbaşkanı onayı ile alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

YIL SONUNA KADAR UYGULANACAK

Alınan karar göre çavdar, yulaf, buğday, mercimek, mısır, nohut gibi ürünlerin ithalatı için gümrük vergisi, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yani yıl sonuna kadar sıfır olarak uygulanacak.

KAHVEDE GÜMRÜK VERGİSİ YÜZDE 6'YA DÜŞTÜ

Resmi Gazete üzerinden yayımlanan karar ile kahve ithalatı da etkilendi. Kahvenin Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilen kahve için gümrük vergisi de yüzde 11'den yüzde 6'ya düşürüldü. Kosova'dan kahve ithalatı için vergi yüzde 13'den yüzde 8'e, D-8 ülkelerinden ithalat için yüzde 10'dan yüzde 8'e, diğer ülkelerden ithalat için yüzde 13'den yüzde 8'e düşürüldü.

Kahvenin en az gelişmiş ülkelerden yapılan ithalatında ise gümrük vergisi yüzde 11'den yüzde 6'ya düşürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal