Çiftçilerin Yüzü Güldü! Tarımla Uğraşan İşçiler İçin Dönemsel Prim Ödeme İmkanı Geldi

Tarımla ilgilenen işçilere beklenen haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyette bulunanlar için dönemsel prim ödeme imkanı getirildiği Resmi Gazete’de yayımlandı.

28.08.2021-14:56 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-14:56) Çiftçilerin Yüzü Güldü! Tarımla Uğraşan İşçiler İçin Dönemsel Prim Ödeme İmkanı Geldi

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Gelen açıklamaya göre, söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanan 18 Ağustos 2021 tarihinde yapılan ‘Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ ile sistemde yerini aldı. 


YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Buna bağlı olarak 4B'li olarak tarımsal faaliyet gösterenlerin kısa ve uzun vadeli sigorta ile genel sağlık sigortası ocak-haziran dönemi primlerinin temmuz ayı sonuna, temmuz-aralık dönemi primlerinin takip eden senenin ocak ayı sonuna dek ödeme yapılması doğrultusunda yeni düzenleme yapıldı.


GECİKME ZAMMI UYGULANMADAN ÖDEYEBİLMELERİ İMKANI

Yapılan düzenleme ile tarım sigortalılarının ürün satışı ile gelir elde ettikleri ve ödeme güçlerinin yükseldiği zamanlarda sigorta primlerini gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmadan ödeyebilmeleri imkanı sundu. Diğer yandan Tarım ve orman işlerinde devamlı olarak çalışanlar için de aynı süre ve şartlarda dönemsel prim ödeme imkanı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal