Sokağa Çıkma Yasağı Geri Gelebilir!

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesinden sonra vatandaşlar normalleşme sürecini yanlış anladı ve eski hayatlarına kaldıkları yerden devam etti. Bu durum bilim kurulunu endişelendirirken sokağa çıkma kısıtlaması tekrar gündeme geldi.

12.06.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-13:48) Sokağa Çıkma Yasağı Geri Gelebilir!

Ülkemizde normalleşme adımlarından sonra bazı vatandaşlar coronavirüs yokmuş gibi davranırken, son günlerde açıklanan verilerin sabit bir aralıkta kalması bilim kurulunu harekete geçirdi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Bilim Kurulu üyeleri bu direncin kırılması için kapalı alanlarda maske takmayanlara cezai işlem uygulanması, vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelenmelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere bazı tedbirlerin uygulanması önerisinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı modellemelere göre, haziran ayının ortasına kadar günlük vaka sayının 500'lü rakamlara gerilemesi bekleniyordu. Temmuz başında ise bu rakamın 100'ün altına düşmesi öngörülüyordu. Fakat ülkenin birçok yerindeki, asker uğurlamaları, geçmiş bayram kutlamaları, taziye, nişan gibi kapalı alanlarda yapılan bazı toplu faaliyetler ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasından sonra oluşan yığılmaların vaka tablosunun 800-900'lü rakamlarda direnç göstermesine sebep olduğu kaydedildi.

"İRAN'DA OLANLAR BİZDE DE OLURDU"

Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmelerde de bu duruma dikkat çekildi ve "Bu açılımların çok fazla olumsuz yansıması olmadı. Açılımlar, vakaların azalma hızını düşürdü. Bunun tek sebebi ihmaller. Bu ihmaller yaygın değil. Aksi halde İran'da olanlar bizde de olurdu. Lokal olarak kurallara uymayanlar var." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal