Soğuk hava dalgası uyarısı geldi: Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre hafta içinden itibaren Türkiye genelinde sağanak yağışlı ve soğuk bir hava etkili olmaya başlayacak. Bugün için yayımlanan hava durumu raporunda ise çok sayıda ile uyarılar yapıldı. İşte 10 Mart 2024 hava durumu…

10.03.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-09:26)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 10 Mart 2024 Pazar yani haftanın son gününe ait hava durumu raporuna göre Türkiye’nin iç ve batı kısımlarında sis ve puslu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yayımlanan rapora göre birçok il için sağanak yağış ve kar uyarısı yapılırken hava sıcaklıklarının da düşüşe devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimlerinde aralıklı yağışlar görülecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. 

Soğuk hava dalgası uyarısı geldi: Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı

Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları ile birlikte yer yer pus ve sis meydana geleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat edilmesi gerekiyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde sıcaklıkların 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altında sıcaklıkların beklenen tahminler arasında olduğu belirtiliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyden, Marmara'da ise güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji’den Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yerler için çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

10 Mart 2024 hava durumu

Soğuk hava dalgası uyarısı geldi: Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal