Soğuk Algınlığında Asla Tüketmemeniz Gereken Besinler

Soğuk algınlığı yaşadığınızda bu besinleri hızlı bir şekilde iyileşme ve mukus üretmemek adına bu besinleri tüketmemelisiniz.

11.10.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-11:43)

Soğuk algınlığı olduğunuzda bunun besinle ilgisi ne olabilir? Diyebilirsiniz. Aslında mukus salgısını arttıran besinler vardır.

SOĞUK ALGINLIĞINDA ASLA TÜKETMEMENİZ GEREKEN BESİNLER

Bazı besinler iyileşme aşamasını uzatmanın yanında tıkanıklığı artırıp nefes alamamaya da neden olabiliyor. Örneğin şeker rahatsızlık aşamasında oldukça fazla yendiğinde mukus üretimine katkı sağlar ve nefes almayı zorlaştırabilir. Baharatlı besinler bedeninizde daha fazla histamin oluşturur. Histamin, bedeninizin alerjik reaksiyona girdiğinde hücreler tarafından üretilen enflamatuar bir bileşiktir. Burnunuzdaki dokunun hem akmasına hem de şişmesine sebep olan maddedir. Yoğun mukus bedeninizden uzaklaşırken alerjenlerin içeride kalmasına sebep olur. Bütün süt ürünleri, aşırı mukus üretimine sebep olmamakla beraber çalışmacılar, sütün sadece mukusu yoğunlaştırmakla kalmayıp aynı vakitte bunun üretimini de uyardığını göstermiştir. Domates genellikle antienflamatuar olduğu bilinmesine karış, bazı hallerde alerjilerinizi daha da kötüleştirebilir. Bu sulu ürün histamin düzeylerinde bir artışı tetikleyebilir, bu şekilde mukus üretimini arttırır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal