Soğan suyu saç uzatır mı? Soğan suyu kürüyle saç uzar mı? Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

Kadınlar, saçlarının hızlı uzamayışından çok fazla şikayet ederler ve doğal yollardan saçların nasıl uzadığı konusunda sık sık araştırma yaparlar. Bu kapsamda karşılarına soğan suyu ile saç uzama kürü çıkar. Peki, soğan suyu saç uzatır mı? Soğan suyu kürüyle saç uzar mı? Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

08.06.2022-12:47 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-12:47) Soğan suyu saç uzatır mı? Soğan suyu kürüyle saç uzar mı? Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

Saçların geç uzaması ve uçlarındaki kırıklar kadınların en büyük problemlerinden bir tanesidir. Kırıkların gitmesi için sürekli kestirmek zorunda kalanlar, saçlarının hızlı uzaması için doğal alnernatif yöntemler araştırırlar.

Bazı kadınlarda saç uzamaması genetik olarak görünürken, saç uzamam sorunu kişide kişiye de farklılık gösterebiliyor. Saçın hızlı veya yavaş uzamasını etkileyen başka bir etken ise saç bakımlarıdır. Saçta oluşa kırıklar, yüksek ısıya maruz bırakılma saçı yıpratır ve sağlıklı olarak uzamasını engeller. Bu çerçevede hem saç bakımı yapacak hem de saçın sağlıklı olarak uzamasını sağlayacak yollar aranır. Yapılan araştırmalarda ise genel olarak soğan suyu kürü uygulaması ile karşı karşıya kalınır. peki soğan suyu saçı nasıl uzatır? Soğan suyu ile saç ne kadar uzar? İşte, özellikle incelmiş ve beyazlamış saçların güçlenerek uzamasına yardımcı olan soğan suyu kür uygulaması.

Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

Hızlı bir şekilde saçları uzatmak için uygulanan sopan suyu kürü, sadece saçları uzatmaz aynı zamanda soğanın içinde yer alan kükürt sayesinde saç telleri beslenir ve daha da güçlenir. Saçlar dökülmesini önleyen, yeni saçlar çıkaran ve aynı zamanda beyaz saç oluşumunu önleyen soğan suyu, mantar, egzama gibi saç derisi hastalıklarına da iyi gelir.

Saç derisinin sağlıklı olmasına yardımcı olan soğan suyu ayrıca saç köklerinin hava almasını sağlar ve bununla birlikte saçı daha hızlı uzatır.

Soğan suyu kürü ile doğal saç uzatma yöntemleri

Soğan suyu kürü nasıl uygulanır?

Malzemeler

1 adet soğan

1 cezve su

İlk önce suyu kaynatın ve içine dilimlediğiniz soğanı atın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve yaklaşık olarak 10 dakika demleyin.

soğan suyunu soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla süzün ve yıkadığınız saçlarınızın diplerine masaj yaparak iyice yedirin. Saçınızda 1 saat beklettiğiniz soğan suyunu şampuanla yıkayarak durulayın.

Soğan suyunu haftada 1 kez saçlarınıza uygulamanız yeterlidir.

2. yöntem

2 adet soğanı katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra çıkan suyu saç derinize masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı masaj yaparak iyice yıkayın.

3. yöntem

Bir bardağın içine soğan suyu ve 1 yemek kaşığı kadar bal koyun. iyice karıştırdıktan sonra karışımı saç derinize uygulayın. Yarım saat beklettiğiniz saçlarınızı şampuanla yıkayın.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal