Slovenya Turu

Adriyatik Denizi’ne kıyısı ve Venedik Cumhuriyeti’ne sınırı olan Slovenya’da gezip görülecek yerleri sizin için derledik.

22.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:59) Slovenya Turu

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dır. Üç değişik iklim çeşidinin yaşandığı ülkede hava durumu bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bled’de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Uçurumun üzerinde yer alan Bled Kalesi’nin manzaraya meydan okur gibi bir hali vardır. Slovenya’nın kadim kalesi bolca ziyaretçiyi karşılamaktadır. Ortaçağ’da yapılan kalelerden biridir ve dışarıdan biraz sade bir görüntüsü vardır. Ancak bu sade görüntü manzaranın güzelliğiyle geri planda kalmaktadır. Slovenya turu sırasında gerçek bir doğa harikası ve tarihi yapıyla karşılaşmak için buranın ziyaret edilmesi uygun olur.

Bled Gölü zaten Bled Kalesi’nin bulunduğu yerdedir. Çevresi ormanlıkla kaplıdır ve dağ manzarası adeta kusursuzluğun bitiriş noktasıdır. Bled Gölü’nde bulunan Bled Şatosu gerçek bir estetik dokunuştur. Bir nevi İstanbul’un Kız Kulesi gibi suların ortasında ulaşılması zor ama güzelliğiyle herkese vuslatı bekleten bir güzellik olarak varlığını sürdürmektedir.

Ljubljana’da Gezilebilecek Yerler

Ljubljana Slovenya’nın başkentidir. Ljubljana Kalesi Ortaçağ mimarilerinden biridir. Lübliyana olarak telaffuz edilir. Lübliyana’da gezilecek turistik bölgeler birbirine yakın olduğundan kısa sürede donanımlı bir gezinti yapmak mümkündür. Aynı zamanda tekneyle gezinti yaparak önemli yapıları görmek, Lübliyana sokaklarını yakından ve vakit kaybı olmadan izlemek de farklı bir seçenektir.

Şehirde ejderhalar bir kültür simgesi halindedir. Estetik olarak bu kültürü yansıtacak güzel yapılar vardır. Dragon Köprüsü bu yapılardan biridir. Kocaman bir ejderha oldukça estetik bir görünüm sağlamaktadır. Lübliyana Kalesi şehrin bütün güzellikleri seyredebilmek için çok güzel bir noktadır. Bu açıdan da görülmeye değer bir yapıdır. Lübliyana Kalesi ziyaret edilmeden Slovenya turu düşünmek neredeyse imkansızdır.

Aziz Nikolas Katedrali, Lübliyana’da görülmesi gereken başka bir yapıttır. Tavanındaki ince işleme resimler ve oyma sanatının konuşturulduğu duvar aksesuarları ile oldukça görkemli bir çizgide bulunan katedral Slovenya’nın önemli yerlerinden biridir. Heykeller ve freskler sanatsal anlamda görsel şölen yaşamanın vesilesi olmaktadır.

Preseren Meydanı’ndaki Fransız Kilisesi görkemli bir yapı olarak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Slovenya turu sırasında Lübliyana’ya yolu düşenler Fransız Kilisesi’nin pembe cephesine rast gelebilir.

Mağarası ve Şatosu ile Güzel Postojna

Rönesans dönemlerinden kalma bir yapı olan Predjama Kalesi şato gibi bir görünüme sahiptir. Predjama Belediyesi’ne bağlı olan kale/şato, Predjama köyünün yakınlarında bulunmaktadır.

Predjama Mağarası da bu Predjama Kalesi’nin altında bulunmaktadır. 12. Yüzyılda inşaatı tamamlanan kalenin kadim hatırası bu mağara detayıyla enteresanlaşmaktadır. Mağaraya ziyaretçilerin uğrayabilmesi, gezip görebilmesi için yapılan yol sayesinde ziyaretler yapılabilmekte; Slovenya turistleri bu görüntüden mahrum kalmadan seyahatlerini tamamlayabilmektedir.

Slovenya güzel havası, güzel yapıları ve dolu dolu tarihiyle oldukça önemli bir bölgedir. Pek çok meseleye şahitlik etmiş kaleleri ve güzel doğa harikası zenginlikleri vardır. Konumu itibariyle oldukça güzel bir yerde bulunduğundan farklı önde gelen bölgelere ziyaretler esnasında seyahat edilebilecek konforlu, sakin ve güzelliklerle dolu bir ülkedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal