Siyasi partilerden Pençe-Kilit açıklamaları: Tüm etkinlikler iptal edildi

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekat bölgesinden gelen acı haberler sonrası siyasi partiler, hafta sonundaki tüm etkinliklerini iptal ettiklerini duyurdu.

13.01.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-09:44)

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan 9 askerin acısı yürekleri yakarken siyasi partilerden hem başsağlığı ve hem program değişikliği açıklaması geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hafta sonu yapılacak aday tanıtım toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Çelik açıklamasında, "Ülkemizi her türlü tehditten korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" sözlerini kullandı.

CHP etkinliklerini erteledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ülke genelindeki tüm etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı. Özel’in açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

"Bugün yüreğimizi yakan şehit haberleri ve bölgeden gelen endişe verici Haberler üzerine yarın Manisa'da yapacağımız aday tanıtım toplantısını iptal ettik. Ayrıca yarın diğer şehirlerimizde yapılacak tüm etkinlikleri de iptal ediyoruz. Merkez Yönetim Kurulumuzu yarın sabah olağanüstü toplantıya çağırdım. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun."

Siyasi partiler şehit açıklaması

İYİ Parti Antalya Kampı etkinliğini iptal etti

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin 14 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği Antalya Kampı etkinliğinin iptal olduğunu açıkladı.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu hafta sonu Antalya'da gerçekleştireceğimiz yerel seçim istişare kampı ve aday tanıtım toplantılarımız şehitlerimiz sebebiyle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in kararı doğrultusunda iptal edilmiştir. Kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve hain terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz" sözlerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal