Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi harekete geçildi: Emekli maaşı için iki seçenek gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen talimat sonrasında emekli maaşında iyileştirmeler yapılması amacıyla iki formül oluşturuldu. İşte detaylar…

13.01.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:45)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarında yapılacak düzenleme için çalışma talimatında bulundu. Düzenleme kapsamında çalışmalarına hızla devam eden AK Parti hükümeti ve diğer bakanlıkların iki formül üzerinde durduğu öğrenildi.

Buna göre emekli maaşına Ocak’ta yüzde 12 ek zam yapılarak memur emeklisiyle denk hale getirilecek. Bir diğer seçenek ise Ocak ve Temmuz’da olmak üzere iki kademeli artış olacak.

Talimat geldi çalışmalar hızlandı

Sabah’ta yer verilen habere göre; AK Parti grup yönetimiyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklar, emekli maaşında yapılan çalışmaların detaylarını önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı’nda bir sunum haline getirmeyi planlıyor. 

Emekli Maaş Zammı

İki formül gündemde

Memur emeklisiyle SSK ve Bağkur emeklilerinin aralarındaki yüzde 11-12 oranındaki zam farkının eşitlenmesi için yüzde 12’lik ek zam verilmesi gündeme getirilecek. Tartışılan bir diğer seçenek ise maaşlara Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere kademeli şekilde artış yapılması olacak.

En az 9 bin TL olacak

En düşük emekli maaşının belirlenmesi için ilk adım atıldı. 7 bin 500 liradan başlayan bu süreç, yapılan hesaplamalar sonucunda 9 bin liraya ulaştı. 10 ile 11 bin lira arasındaki her bir tutar titizlikle değerlendirilirken son kararı verecek olan isim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak ve en düşük Emekli Maaşı kesinleşmiş olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal