Bakanlık şehit provokasyonları için harekete geçti: 60 hesap hakkında işlem başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 9 kahraman askerle ilgili sosyal medyada paylaşılan provokatif amaçlı paylaşımlarla ilgili olarak 60 hesap ve 53 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

13.01.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:46)

Kuzey Irak’taki üs bölgesine hain terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimize yönelik sosyal medyada paylaşılan provokatif içerikli ve yanıltıcı bilgiler yayan 60 hesap yöneticisi ile 53 hesap yöneticisi hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Provokatif paylaşımlar hakkında işlemler başlatıldı

AA’da yer alan habere göre; konu hakkında Sosyal Medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:

"Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi."

Bakan Yerlikaya Şehit

53 hesap yöneticisi yurt dışında

Bakan Yerlikaya, şüphelilerin 53’ünün yurt dışında olduğunun tespit edildiğine vurgu yaptı ve devamında şu sözlere yer verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 4'ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal